Ryzen 5 7600 boşta 50-70°C, CS2'de 90-95°C sıcaklık sorunu

keremuslu

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
AMD Radeon 9060XT 16GB OC
Anakart
MSI B650M-B
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600
Merhabalar,
Yeni sistem satın aldım, sistem bugün elime ulaştı. Üzerinde işlemci ve fan takılı geldi. Ekran kartını takıp sistemi aktif ettim, tüm güncellemelerini yaptım. Sonrasında işlemci sıcaklığını kontrol ettiğimde boşta 50-70 derece arasında seyrediyor. CS2'ye girdiğimde 90-95 derece arasına çıkıyor ve sıcaklıklarda çok dalgalanma var. Bu konuda ne önerirsiniz? Bu arada üzerindeki soğutma çok ucuz bir kule tipi soğutma. Son olarak bilgisayarı bu derecelerde kullanırsam işlemcide bir sorun yaşar mıyım ve nasıl bir soğutucu almamı önerirsiniz? Soğutucumun linki aşağıda yer almaktadır.
Mevcut soğutucum: https://www.vatanbilgisayar.com/fazeon-a1120lra-120mm-rgb-islemci-sogutucu.html

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Yeni sistem satın aldım, sistem bugün elime ulaştı. Üzerinde işlemci ve fan takılı geldi. Ekran kartını takıp sistemi aktif ettim, tüm güncellemelerini yaptım. Sonrasında işlemci sıcaklığını kontrol ettiğimde boşta 50-70 derece arasında seyrediyor. CS2'ye girdiğimde 90-95 derece arasına çıkıyor ve sıcaklıklarda çok dalgalanma var. Bu konuda ne önerirsiniz? Bu arada üzerindeki soğutma çok ucuz bir kule tipi soğutma. Son olarak bilgisayarı bu derecelerde kullanırsam işlemcide bir sorun yaşar mıyım ve nasıl bir soğutucu almamı önerirsiniz? Soğutucumun linki aşağıda yer almaktadır.
Mevcut soğutucum: https://www.vatanbilgisayar.com/fazeon-a1120lra-120mm-rgb-islemci-sogutucu.html

Soğutucu yetersiz maalesef. 7600 ısınan bir işlemci. Yeni bir kule tipi almanızı tavsiye ederim.

Merhaba,

Maksimum çalışma sıcaklığı 95 olarak belirtilmiş hocam. İşlemciniz yüksek ihtimal güç kısıyor. Bu durum frekans düşmesine sebebiyet verir. PBO ve co ayarlarını yapılandırarak, idare eder seviyeye getirebilirsiniz. Ama yeterli olmayacaktır. İşlemcide sorun yaşamazsınız. İşlemcileri zamanla eskiyen, deforme olan ürünler gibi düşünmeyin. Yaklaşık 12 gün boyunca maksimum sıcaklıkta çalışan bir işlemci testi görmüştüm. Ömür boyu da çalışır sorun olmaz. Ama performans kaybettiriyor olabilir size şu an. 95 derece üstüne çıkacağı her an güç kısacaktır diye biliyorum. Thermal throttling oluyor yüksek ihtimal.

Son düzenleme:
İyi bir soğutucu alın. Zen 4 serisi işlemciler çok ısınıyor ama 95 derece de cidden fazla.

Aslında zen 4 ile zen 5 işlemciler yakın derecelerde çalışıyor. Sıcaklık okuyan sensörler, farklı konumlarda olduğu için, farklı değerler ölçülüyor. AMD direk açıklamıştı bunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı