Çözüldü Ryzen 5 7600X 7900 XTX sistemde "HYPERVISOR_ERROR" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Murat34

Megapat
Daha fazla  
RAM
GSkill Trindent Z5 6000 Mhz CL30
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 PRO
Ekran kartı
Sapphire 7900 XTX Nitro +
Anakart
MSI B650 Tomahawk
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600x
Arkadaşlar ekran kartını değiştirdim bilgisayarda, NVIDIA takılıydı AMD taktım ama öncesinde DDU ile temizledim ancak hala NVIDIA dosyaları vardı düzgün temizleyemedi diye düşündüm bu mavi ekran hatasını alıyordum devamlı ardından bilgisayarı formatladım ve hala durum aynı. Hypervisor kapalıymış açtım ama hala düzelmedi. Neden bu hatayı alıyorum devamlı olarak. Masaüstünde duramıyorum bile açtıktan 15-20sn sonra direkt mavi ekran ve bu hata geliyor.

BIOS sürümüm 11.23 tarihindeki sürüm yüklü. Diğer sürümler beta olduğu için yüklemedim.

Services'ten Hyper v sanal makine yönetimi ve uzak masaüstü sanallaştırma durdurdum ve tekrar başlattım, sanal makine yönetimi tekrar başladı ancak uzak masaüstü sanallaştırma başladı ve durdu diye bir hata verdi.

Bellek tanılama yaptım ve sorun çıkmadı hatta yeniden başlarken bilgisayar yine mavi ekran verdi.

Windows güncellemelerini yapamadım çünkü devamlı mavi ekran veriyor.

Dosya Ekleri

• Unknown.jpeg
    Unknown.jpeg
    81 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Chipset ve ekran kartı driver dışındaki tüm güncellemeleri nasıl elle yapacağım hiç yapmadığım için bilmiyorum. Şu an sistem devamlı reset atıyor mavi ekran vermiyor ne yapabilirim?

CPU ayarlarımı yazdım size onlardan kaynaklanıyor olabilir mi?

Hocam öncelikle BIOS ayarlarını sıfırlayın. CPU kısmını kurcalamayın sıfırladıktan sonra. XMP açın sadece açacaksanız. Şu rehberle sürücü güncellemelerini kapatın.

Sürücü güncelleme işini de göstereceğim birazdan eve geçeyim.
Hocam buradan on-board VGA sürücüleri hariç diğer sürücüleri kurun. BIOS güncelmiş sanırım, güncelse gerek yok onu güncellemeye.

Sonra DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın.

Kaldırdıktan sonra buradan kurun ekran kartı sürücüsünü.

Hocam BIOS güncel zaten şu an, chipset driver yükledim AMD'nin kendi sitesinden, DDU ile sürücü kaldırıp tekrar kurulum yaptım. VGA hariç yükleyin dediğiniz linkte zaten chipset driver var tekrar yüklememe gerek yok, diğer LAN vs driverına ihtiyacım gerçekten varsa attığınız linkten indireyim.

Bunlar dışında bir sorun görünmüyor şu an. Size yazdığım işlemci ayarlarını uygulayayım mı?

Aşağıdaki ayarları sistemi ilk topladığımda arkadaşım test ederek yaptı ve bu şekilde kullanmamı söyledi.
CPU Ratio - 50.00
PBO- Disabled
CPU Voltaj - Override mode 1.16

Hocam BIOS güncel zaten şu an, chipset driver yükledim AMD'nin kendi sitesinden, DDU ile sürücü kaldırıp tekrar kurulum yaptım. VGA hariç yükleyin dediğiniz linkte zaten chipset driver var tekrar yüklememe gerek yok, diğer lan vs driverına ihtiyacım gerçekten varsa attığınız linkten indireyim. Bunlar dışında bir sorun görünmüyor şu an. Size yazdığım işlemci ayarlarını uygulayayım mı?
CPU ratio - 50.00
PBO- disabled.
CPU voltaj - override mode 1.16

PBO kapatabilirsiniz ama performans düşer, soğutma iyiyse kapatmayın. Diğerlerini ellemeyin. Ne durumda şu an?

PBO kapatabilirsiniz ama performans düşer, soğutma iyiyse kapatmayın. Diğerlerini ellemeyin. Ne durumda şu an?

Yani voltaj düşürme yapmayın diyorsunuz, anladım hocam. Soğutma olarak Arctic lf II 240mm sıvı soğutucum var. Şu an iyi durumda herhangi bir sorun görünmüyor.

PBO kapatmadan ve voltaj düşürmeden kullanayım o zaman hocam ne dersiniz?

CPU ratio 50 yapmak işlemcinin hızını sınırlamak sanırım arkadaşım öyle yapmıştı.

Yani voltaj düşürme yapmayın diyorsunuz, anladım hocam. Soğutma olarak Arctic lf II 240mm sıvı soğutucum var. Şu an iyi durumda herhangi bir sorun görünmüyor.

PBO kapatmadan ve voltaj düşürmeden kullanayım o zaman hocam ne dersiniz?

CPU ratio 50 yapmak işlemcinin hızını sınırlamak sanırım arkadaşım öyle yapmıştı.

Sınırlamanız için bir sebep yok. Soğutma da iyi zaten. Kalsın böyle.

Bir sorum daha vardı sizin attığınız linkten herhangi bir şey indirmedim zaten chipset driver kurduğum için AMD sitesinden. LAN driver ve Audio gibi driverlar var gerek var mı ekstra kurmama?

Bir sorum daha vardı sizin attığınız linkten herhangi bir şey indirmedim zaten chipset driver kurduğum için AMD sitesinden. Lan driver ve Audio gibi driverlar var gerek var mı ekstra kurmama?

Kursanız iyi olur. Zararı olmaz.

DDU ile eski NVIDIA sürücüsünü de sildiniz mi bu arada? İyi olur silmeniz, sürücüler çakışmasın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı