Ryzen 5 7600X sistemde CPB vs ECO mode

Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO Siyah DDR5 6000MHz CL32
SSD veya HDD modeli
Samsung 2TB 980 PRO NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X TRIO 12GB GDDR6X
Anakart
MSI B650 GAMING PLUS WIFI AMD B650 Soket AM5 DDR5
İşlemci
AMD Ryzen™5 7600X Soket AM5 4.7GHz 32MB 105W 5nm
Merhaba, 2023 yılının sonlarına doğru yeni bir sistem toplamıştım. Sorum basit, kullandığım işlemcide "Core performans Boost (CPB)" ve "eco mode" aynı şeyler mi? Hangi ayarı açsam veya kapatsam işlemcimden en iyi verimi alabilirim? CPB açık halde işlemcim çok ısınıyor şu an kapalı kullanıyorum sıcaklıklardan memnunum fakat bu eco mode olayında CPB'yi açık tutup eco Mode'u açmak daha mı mantıklı performans açısından? 3D mark testinde CPB kapalı vs eco mode ile test yaptığımda eco Mode'ta daha yüksek puan aldım fakat bu oyunda ne kadar etkili olur? Yardımlarınız teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 2023 yılının sonlarına doğru yeni bir sistem toplamıştım. Sorum basit, kullandığım işlemcide "Core performans Boost (CPB)" ve "eco mode" aynı şeyler mi? Hangi ayarı açsam veya kapatsam işlemcimden en iyi verimi alabilirim? CPB açık halde işlemcim çok ısınıyor şu an kapalı kullanıyorum sıcaklıklardan memnunum fakat bu eco mode olayında CPB'yi açık tutup eco Mode'u açmak daha mı mantıklı performans açısından? 3D mark testinde CPB kapalı vs eco mode ile test yaptığımda eco Mode'ta daha yüksek puan aldım fakat bu oyunda ne kadar etkili olur? Yardımlarınız teşekkürler.

Merhaba bunu ben de test ettim tam olarak sizlerin yazdığı değerleri veriyor işlemcim R5 7600X kendi yöntemim şu kış aylarında CPB Auto alıyorum yazları ise kapatıp temel frekansında çalıştırıyorum sıcaklıktan tasarruf ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı