Ryzen 5 için F/P anakart: Gigabyte B450M S2H

Bu şekildeki değerlendirmeler sağlıklı değildir. Ne koşullar altında en iyisi olduğunu iyice irdelemek lazım. Ayrıca sundukları özellikler çok fazla değişiklik gösteriyor. (Maksimum bellek frekansı, port sayısı, overclock performansı vs.)

En azından chipset türü ve fiyat aralığı gibi 2-3 kriter belirleyin. Örneğin;

"200 dolar ve altı için en iyi X570 anakart, Asus Tuf gaming X570-plus anakartıdır."
"Orta seviye B450 anakartlar içinde en iyi overclock performansı MSI B450 Tomahawk Max kartındadır."
"En iyi giriş seviyesi B450 anakart Gigabyte B450M S2H anakartıdır."

Not: Bu örnekleri lafın gelişi verdim. Doğruluk iddiam yok. Sadece Asus Tuf X570-plus kart hakkındaki o yorum Hardware Unboxed kanalına ait.

Sanırım demek istediğimi anladınız. O kartın elbette -bazı şartlar altında- can sıkan tarafı olacaktır. Ekran kartı takınca 4 SATA portundan ikisinin kullanılamadığını söyleyen olmuş. Yani olumsuz, eksik yönlerini de ele alın. Siz eksikliğini hissetmeseniz bile başkası için sorun olabilir.

Keşke Fatal1ty bitmeseydi.

Zorla kurtulduğum anakarttır kendileri insanları yanlış bilgilendirmeyin. Mosfet sayısından çok kalitesi önemli. Bunu da bir yana bırakırsak kaç defa yazdım yine yazayım biosu çöp. Overlock yapmayacağım derseniz dahi undervolt yapmak istediğinizde(ki ryzen işlemcilerde cidden gerekli bence) diğer anakartlarda kolayca bulabileceğiniz şeyleri bunun biosunda sadece aramak için 15 dk harcarsınız.
Üstüne anakartın sözde desteklediği belirtilen 3200 mhz corsair vengeance 16 gb ram i xpm de çalıştırırken sürekli donup donup kapanıyordu bilgisayar durduk yerde. Nasıl bir destek bu anlamadım. 3200 mhz ramlari 2900 de falan kullanmak zorunda kalıyordum donmasın kapanmasın diye. Satıp msi a geçtim kafam rahat. Bios u bios gibi, donma takılma da yok
Almak isteyen arkadaşlar ucuz ve işinizi görebilir ama undervolt overclock yapayım derseniz kanser olursunuz ayrıca ramleri de 3200 de bile kullanmak şans işi bu anakartta. O yüzden 3000 mhz ram kullanırım overclock falan da bilmem diyorsanız alabilirsiniz. Ancak bana göre bulaşmamak lazım 100-200 daha verin msi asus falan alın en azından başınız ağrımasın.

Hocam faz sayısı bir şeyi etkilemiyor. Ayrıca, B450M S2H işlemciyi besleyen 4 faz var. Yanındaki +2, çipseti besleyen MOSFET sayısını gösteriyor ki +3 olduğu yukarıdaki linklerdeki listelerde görülebilir. Bir de, anakartın yanındaki VRM MOSFET'lerini gösteren bir sekme var. Oradaki MOSFET'lere bak bakalım.

Ben toplu cevap vereyim. 1-2 yerde kafa karışıklığı olmuş.

biosu çöp, 3200 mhz corsair vengeance donuyor, 3200 mhz yok.

Bios benim hoşuma gitti. 2 tıklamayla ram'e overclock yaptım. İlk mesajımdan bakabilirsiniz. 3133 mhz'de stabil şu anda.

SATA portları sırayla dizilmiş ve ekran kartı takınca 2'sini kullanamıyorsunuz

İlk mesajımda görebileceğiniz üzere 1 m2 ve 4 adet harddisk ile kullanıyorum anakartı. Kutunun içinden yassı bir sata kablosu çıkıyor. Onu kullanarak rahatça takabiliyorsunuz, ki bende devasa bir ekran kartı var. Ekran kartının altında kalıyor. Zaten ekran kartı sisteme en son takılır. O yüzden bir sıkıntısı yok.

Bende çok memnunum bu anakarttan sadece bazı eksikleri var. 1 fan girişinin olması SATA girişlerinin kötü konumlandırılması gibi.

Üstteki cevabım sizin için de geçerli. Artı olarak ekstra kasa fanlarını molex ile takabiliyorsunuz. Yani ben bir sıkıntı yaşamadım bilmiyorum. Kasada bir sürü fanım var.

En uygun desen, en F/P desen, en mantıklı anakart desen anlarımda en iyi demek biraz absürt olmuş.

Sadece başlığı okuyarak yorum yazdınız sanırım? Bence yazdıklarımı bir okuyun.

Faz sayısı bir şey etkilemiyor demek ne demek şimdi? Gerçekten bilinçli mi yazıyorsunuz yoksa altta kalmamak için mi yazıyorsunuz anlamadım ki?

Hiçbir şey bilmediğinizi fark ediyorum, tek fazla olduğunu düşünün. 65w'lık işlemci nasıl beslenecek? Tek fazdan 65w güç geçmesi lazım...

Sanayide bile 3 fazlı trafo ve prizler neden var zannediyorsunuz?

+2 +3 olayı mosfetleri göstermiyor. VRM'leri gösteriyor. Her halukarda konuyu açanın dediği gibi msi anakartlardan daha fazla.

Hatta kızıötesi termometresi olan birileri olsa da sıcaklıkları ölçse keşke

MSI B450 GAMING Plus Max kullanıyorum. Bu anakartı almadan önce bir sitede B450 anakartlarının sıcaklık değerlerini karşılaştıran bir grafik görmüştüm. Bu grafikte B450 GAMING Plus en düşük sıcaklığa sahip olandı. Tomehawk'ın da olduğu listede. O grafiği bulamadım şu an. Sizin yorumunuza gelince. Bir kere MSI ile Gigabyte karşılaştırılamaz bile, marka olarak. MSI'ın BIOS'unun yanında Gigabyte'Ink'i BIOS yerine geçemez. O derece kötü bir tasarımı var. İkinci olarak kalite. MSI BMW ise Gigabyte Volkswagen'dir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…