Ryzen 5 Stok Soğutucu vs Snowman M.200

Makaleler
3
Merhaba. Snowman M.200 soğutucuyu aldım, yarın muhtemelen elime geçecek. Stok soğutucu ile karşılaştırma yapmak istiyorum, Sosyal'de de merak ediliyor ve incelemesini konu şeklinde paylaşacağım. Ancak, stok soğutucuma ihtiyaç duymayacağım için sattım.
Aşağıdaki koşullara göre belirttiğim şekilde bir mesaj atarsanız ben de karşılaştırmayı gerçekleştirebilirim.
Koşullar:
-Stok soğutuculu Ryzen 5 2600'e sahip olunmalı.
-Prime95 ile 15-30 dk arasında test yapıp HWiNFO ile maksimum ve ortalama sıcaklıkları ekran görüntüsü yollamalı.
-Kasanın hava akışının fark yaratmaması için, kasanın yanı açık olarak test yapılmalı. Ben de aynı şekilde yapacağım.
-Kullanılan termal macun ve bulunulan şehir (hava sıcaklığı farkı için) belirtilmeli. Ben Tekirdağ'da yaşıyorum.

Bu kadar. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 2600 kullanıyorum ve 1 sene stok soğutucu kullandıktan sonra 6 ay kadar önce soğutucumu Artic 34 Duo ile değiştirdim. Stok soğutucu ile kullanırken kışın bile manuel olarak işlemci hızını düşürmeden Prime 95 testi tamamlayamadım. En geç 3-5 dakika içinde hep aşırı ısıdan sistem kapandı. Oyunlarda ise kışın 67-70 yazın 72-75 derece civarında geziyordu.

Kasam K500L ve stok macun ile test etmiştim.

Mümkünse egsoz fanı hariç kasa fanlarını da durdurmalarını rica edebilirsiniz bence.

Arkadaşta 7 fanlı kasa da olabilir, 1 fanlı kasa da.
-Kasanın hava akışının fark yaratmaması için, kasanın yanı açık olarak test yapılmalı. Ben de aynı şekilde yapacağım.
R5 2600 kullanıyorum ve 1 sene stok soğutucu kullandıktan sonra 6 ay kadar önce soğutucumu Artic 34 Duo ile değiştirdim. Stok soğutucu ile kullanırken kışın bile manuel olarak işlemci hızını düşürmeden Prime 95 testi tamamlayamadım. En geç 3-5 dakika içinde hep aşırı ısıdan sistem kapandı. Oyunlarda ise kışın 67-70 yazın 72-75 derece civarında geziyordu.

Kasam K500L ve stok macun ile test etmiştim.
CPB kapatmamışsınız. Prime95'de 83 dereceleri falan gördüğümü hatırlıyorum ama emin de değilim. Kanıtlara sahip bir karşılaştırma soğutucunun performansını görme bakımından daha iyi olacaktır.
Ayrıca, bilemiyorum ancak bence Ryzen 5 2600'e o kadar pahalı bir soğutucu almak mantıklı değil gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı