Ryzen 5 vs. Ryzen 7 işlemci tavsiyesi

Metehann35

Hectopat
Merhaba değerli dostlar,

2 ay içerisinde yeni nesil bir Ryzen işlemci almayı düşünüyorum. Daha önce GA-AX370-Gaming K5 anakartını, 8GB 3000Mhz DDR4 ram ve işlemci soğutucusu olarak da MSI Core Frozer L satın aldım. Bilgisayarımı oyun oynamak için topluyorum ve hangi işlemciyi tercih etmeliyim? Ryzen 5 2600X işimi görür mü yoksa Ryzen 7 2700X mi almalıyım? Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. RAM şu anda 8 GB ama işlemci alırken bir 8 GB daha takviye edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın Technopat üyesi,
Eğer buradaki bir üyenin xxxx işlemcisini al diyip birkaç sebep saymasıyla o işlemciyi almaya karar vericekseniz ya bütçenizin sınırlaması yoktur ya da buraya saçmalamaya gelmişsinizdir. Kusura bakmayın sert davranmış olabilirim ama bu sorunu çeşitli makale ve videolardan çok kısa bir sürede oldukça fazla veri görerek çözmek varken neden buraya yazıyorsunuz? Yine de tavsiye istiyorsanız sizin oynadığınız oyun türlerini, sistemin başka amaçlarla kullanılıp kullanılmayacağını, ekran çözünürlüğünü ele alıp ona göre karar vermek en mantıklısı olacaktır. Eğer paranız varsa tabii ki en iyisini alın. Kimse size asla 2700x alınmaz demez. Bütçe varsa neden alınmasın. Demem o ki sizin şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz ve en iyi siz yorumlarsınız.

2600 alıp yeni çıkan ekran kartlarından birini alabilirsiniz ama bütçe belirtmediğiniz için öneriler tam isabetli olmayacaktır. 10 bin TL civarında bütçeniz varsa, işlemci 2600 alıp 4 GHZ'ye O.C ederek kullanabilirsiniz.Yalnız 2080 gibi bir kart alcaksanız en az 2 K monitör lazım.

Bütçem ekran kartı ve işlemci ile birlikte maksimum 4 bin lira.Bütçemi belirtmemem benim hatam fakat internetteki makalelerin çoğunda bilgi kirliliği mevcut.Konuyu açmamın nedeni belirttiğim işlemcileri kullanan kişilerin işlemcisinden memnun olup olmadığı.Amacım 1080P bir oyuncu bilgisayarı oluşturmak.İleriye dönük olarak sadece ekran kartımı daha sonra yükseltebilirim.

Bütçem ekran kartı ve işlemci ile birlikte maksimum 4 bin lira.Bütçemi belirtmemem benim hatam fakat internetteki makalelerin çoğunda bilgi kirliliği mevcut.Konuyu açmamın nedeni belirttiğim işlemcileri kullanan kişilerin işlemcisinden memnun olup olmadığı.Amacım 1080P bir oyuncu bilgisayarı oluşturmak.İleriye dönük olarak sadece ekran kartımı daha sonra yükseltebilirim.
Açıklama için teşekkürler. Şimdi forum olarak size daha iyi tavsiyelerde bulunabiliriz. Eğer ekran çözünürlüğü 1080p ve 120hz üzeri bir ekran kullanıyorsanız işlemciyi daha iyi seçmelisiniz. Düşük çözünürlük işlemciye yüklenir. Lakin bütçe gerçekten kısıtlı. 2700x alındığında 1700 lira civarı bir para kalıyor ve alınabilecek en iyi ekran kartı gtx 1060 oluyor. Onun yerine 1200 liraya r5 2600 alınıp yanına da rtx 2060 ya da gtx 1070 ti almak çok daha mantıklı. Rtx 2060 ve rx 2600 oldukça uyumlu ikili olacaktır. Bütçe zorlanarak ekran kartı rtx 2070 veya işlemci 2600x alınırsa ise ne ala.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı