Ryzen 5600 aldım

12400F'in 5600'den düşük performanslı olmadığını niye anlamıyor bu millet? 3060TI'a geçersin ama geçme.
Klasik Türk insanı. Ezberde ne varsa o. NVIDIA ekran kartı, AMD işlemci. Başka bir şey bilmiyorlar. Bir tayfa da var 30 yaş ve üzeri olan kişiler her i7 bilgisayara mükemmel statüsü koyuyorlar. Mide bulandırıcı.

DDR5'e geçmeyi ne zaman düşünüyorsunuz?

3300X'in artık duvara asılma vakti gelmiş sanırım.

DDR5'e geçmeyi ne zaman düşünüyorsunuz?

1-2 jenerasyon geçsin DDR5'te, biraz otursun öylesi daha makul. 2025'e kadar sistemi kapatıyorum daha elleşmem.

Gerçi bunu en son dediğimde bilgisayarda Ryzen 1500X ile 5500 XT 8 GB vardı ama dur bakalım.

Hocam çekinecek bir şey yok ki. O bütçeler varken 3xxx serisiyle uğraşmaya değmez. Artık VRAM'den çok teknoloji ve güncellik ön plana çıkıyor. Asıl geleceğe yatırım bu olacaktır.
Biliyorum VRAM Compress olayları duyruldu ama somut bir gelişme gelmedi. 2K ultrada çoğu oyun 10GB kullanıyor. GTX 960 2GB ile çok çektim hala da çekiyorum. Belki ileride 3090 satıp alırım ama şu anlık dokunmayı düşünmüyorum.

Bütçe 13-14 bu arada.

Güncellik iyidir, ben 7-8 senedir duyuyorum "o çekirdek sayısı yetmez, o VRAM yetmez" hepsi de yetiyor gereksiz miktarlara fazla para ödeyenler ödediğiyle kalıyor. IPC, mimari ve teknoloji odaklı gelişmeleri rakamlar yakalayamaz eğer server falan kullanmıyorsan ya da ağır renderlık işlerin yoksa.

4 çekirdekli işlemci ve 8 GB VRAM'li kartla Unreal Engine 5 motorlu oyunu ultra 100+ FPS oynadım misyonumu tamamladım. Evdeki hesap çarşıya uymaz.

Blender 8K texture'da pis pis 550MB VRAM kullanıyor. Kesinlikle öyle. Üstelik tek sandalye için.
Mesela "AMD işlemci daha iyidir bunu alayım linux desteği daha iyi Intel çok kötü almayın" diyen kullanıcı belki HIP özelliğini kullanamayacak ve üzülecek. Çünkü RX 6400, 6500 gibi kartlarda normalde desteklenmiyor henüz. Üstelik Hackintosh fırsatını da kaçıracak.

Son düzenleme:
Mantıken doğru dediğiniz ama benim 12-14 arası bütçede 3090 en mantıklısı gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…