Eski bileşenleri sattım RAM, 5600X, 6700XT falan. Onların parasının yatmasını bekliyorum daha fazla harcama yapmadan önce. Onlar hesabıma yansıdığı zaman alırım Remnant'ı. Daha BG3 alacağım.
Remnant 2 testini 6800XT ve 4060Ti 16 GB ile Daniel Owen yaptı bu arada, oyunun performansı hiç iç açıcı değil DLSS/FSR şart gibi duruyor:
6800XT ancak 60 FPS alabilmiş. 4060Ti 45 küsür FPS fakat bu testte elbette frame gen yok.
Evet Cyberpunk 2077 ile Remnant 2 bayağı sevdiğim oyunlar, bunların özelinde baktığımda DLSS + Frame Gen deneyimi bana daha iyi yansıdı. Görüntüde bozulma hissetmiyorum, delay hissetmiyorum, eh getirisi bolca FPS ile akıcılık oluyor.
%10-15 civarı kayıp iki oyunda da olunca 5600'e geçiş yapayım dedim. Bazen bu tarz yükseltmeler mecburi olmasa da biraz keyfi olarak gerekli.
Evet Cyberpunk 2077 ile Remnant 2 bayağı sevdiğim oyunlar, bunların özelinde baktığımda DLSS + Frame Gen deneyimi bana daha iyi yansıdı. Görüntüde bozulma hissetmiyorum, delay hissetmiyorum, eh getirisi bolca FPS ile akıcılık oluyor.
%10-15 civarı kayıp iki oyunda da olunca 5600'e geçiş yapayım dedim. Bazen bu tarz yükseltmeler mecburi olmasa da biraz keyfi olarak gerekli.
2 senedir teneke sample bir 3300X kullanıyorum (silikon testini bile geçemiyor, geçse bronz olabilirdi) birçok deneme yaptım ama buna düşük voltajlar yaramıyor. En son kendi Turbo hızı için minimum 1.35v, 4.4GHz gibi değerler için de 1.39v ve üzerini istiyordu. Oyunlarda deneme yapmak için biraz...
2 senedir teneke sample bir 3300X kullanıyorum (silikon testini bile geçemiyor, geçse bronz olabilirdi) birçok deneme yaptım ama buna düşük voltajlar yaramıyor. En son kendi Turbo hızı için minimum 1.35v, 4.4GHz gibi değerler için de 1.39v ve üzerini istiyordu. Oyunlarda deneme yapmak için biraz...
1,5 senedir yaptığım şey buydu. Çok garip bir işlemci bu CPB + PBO açıyorsun güle oynaya 4300-4350Mhz takılıyor el ile 4.4Ghz yapayım desen voltaj beğenmiyor.
Sormayın benim de FX 6300 o kadar kötüydü ki hiçbir şekilde voltaj veremiyordum hem de ASUS M5A97 R2.0 gibi bir anakartla. Stock voltaj 4.2 ile kullanıyordum. Bir ara süper bir ayar yapıp 4.5 yapmıştım ama bir anda oyunda PC kapanınca tüm hayaller siyah poşete gitti.
Bir de Cooler Master T4 olmasına rağmen ısı 85 olup reset atıyordu. Öyle iğrenç bir silikon gelmişti bana.
12100F ile chill takılıyorum OC derdim yok. Geçmişte 5600 alsaydım -1000 lira daha pahalıydı 2022 Haziran parasıyla- kesin kafayı takar yine OC yapardım.
3090 almamın sebebi bu işte. Seneye Almanya'ya gitme durmum var. O yüzden monitör veya işlemci almıyorum.