- Makaleler
- 7
Anakartınız pek iyi bir anakart değil bayağı giriş seviyesi. Tavsiyem Intel'den yana olacaktır. En azından bir nesil daha görürsünüz yükseltme imkanınız olur. AM4 ise ölü soket.
Pek hakim değilim o konulara10 yıldır leptop kullanıyordum ben
Anlıyorum, dediğim gibi olması elbette iyi sonuçta soğutma işlevi görüyor. Fakat sizin için gerekli değil. Kullanacağınız işlemci o kadar yüksek ısı üretmeyecek.10 yıldır leptop kullanıyordum ben
Anakartımın kötü olduğunu biliyorum dediğim gibi x570 yada b550 alsam mı ilerde ?Anakartınız pek iyi bir anakart değil bayağı giriş seviyesi. Tavsiyem Intel'den yana olacaktır. En azından bir nesil daha görürsünüz yükseltme imkanınız olur. AM4 ise ölü soket.
Fark etmiyor, Intel 12. nesile geçtiğinde de mecbur giriş seviyesi bir anakarta ortalama 1600TL ödemek zorunda kalacak. Onun yerine 5600 alıp kullanabilir.Anakartınız pek iyi bir anakart değil bayağı giriş seviyesi. Tavsiyem Intel'den yana olacaktır. En azından bir nesil daha görürsünüz yükseltme imkanınız olur. AM4 ise ölü soket.
Yanlış ve gereksiz bilgi vermeye mi geldiniz? Konuyla alakasız bilgiler vermeyi bırakabilir misiniz?Why is Ryzen 5 5600X heating badly at 75-88 degrees despite.
Ryzen'lar 80 dereceyi gördüğü için çok şikayetleri var.
Dediğim gibi ihtiyacınız yok, sonuçta anakart değiştirince performansınızda fark edilir bir artış olmayacak.Anakartımın kötü olduğunu biliyorum dediğim gibi x570 yada b550 alsam mı ilerde ?
Fark etmiyor, Intel 12. nesile geçtiğinde de mecbur giriş seviyesi bir anakarta ortalama 1600TL ödemek zorunda kalacak. Onun yerine 5600 alıp kullanabilir.
Yanlış ve gereksiz bilgi vermeye mi geldiniz? Konuyla alakasız bilgiler vermeyi bırakabilir misiniz?
Intel işlemciler stok soğutucularında çok daha fazla ısınıyorlar.
Dediğim gibi ihtiyacınız yok, sonuçta anakart değiştirince performansınızda fark edilir bir artış olmayacak.
Fazladan M2 slotu, Fan girişi, görünüş, daha fazla USB girişi, Type-C girişi, WIFI, Bluetooth gibi özellikleri anakartta istiyorsanız tabi ki alabilirsiniz. Fakat size performans sağlayacak şeyler değil.Anakartımın kötü olduğunu biliyorum dediğim gibi x570 yada b550 alsam mı ilerde ?
Anladım teşekkürlerFazladan M2 slotu, Fan girişi, görünüş, daha fazla USB girişi, Type-C girişi, WIFI, Bluetooth gibi özellikleri anakartta istiyorsanız tabi ki alabilirsiniz. Fakat size performans sağlayacak şeyler değil.
Ne alakası var @Hamitcagdas ? 12400F alırsa ortalama 4500-5000 TL para harcaması gerekiyor. Onun yerine sadece Ryzen 5 5600 alıp aynı performansı alabilir.Ryzen bilmediğiniz için mi öneriyorsunuz acaba ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.