Ryzen 5600X vs Intel i7 10700K

Dostum bu işlemci sabit 4, 6GHz çıkıyor OC yapınca 5GHz mı çıkıyor OC'den kasıt ne:D Intel gibi hız aşırtma yapılmıyor sanırsam:d
O zamanlar öyle olmasını bekliyorduk, o mesajları doğru bilgi olarak almayın.
Dostum bu işlemci sabit 4, 6GHz çıkıyor OC yapınca 5GHz mı çıkıyor OC'den kasıt ne:D Intel gibi hız aşırtma yapılmıyor sanırsam:d
He ama şey olayı doğru, düzgün Voltaj’la stok soğutucuyla bile 4.4-4.5 ortalama(orta bütçe) bir hava soğutmayla ise stok üst frekansını All-core yapabiliyorsun mesela. Genel olarak silikonları fena değildi(gördüklerimin) bir de Zen3 tabii.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, MSI B550M Mortar Wi-Fi anakart ve 5600X aldım. Sizce hata mı ettim? Konuda biraz göz gezdirdim, 5600X çok ısınıyor diyorlar. Ben çok anlamam bilgisayarlardan, ama ince ayar yapılması gerekiyormuş 5600X voltaj ayarı GHz ayarı gibi. Yapınca daha verimli performanslı çalışıyormuş. Sonuç olarak i7 10700K + Micro ATX bir anakart mı almalıydım uygun olan?
Not: Kasam Micro ATX destekliyor maksimum.
Düzenleme: H100i elite capellix sıvı soğutmam var.

Oyun için alıyorsan, 5600X mantıklı. Fazla çekirdek aradaki ıpc ve mimari farkını kapatmıyor. 10700k alırsan anakart masrafın var ayrıca fazladan, bunu hesaba katmayı unutma. 10700K'yı Z490'dan aşağısına takarsan o internette gördüğün test videolarını falan unut.

Herkese merhaba, MSI B550M Mortar Wi-Fi anakart ve 5600X aldım. Sizce hata mı ettim? Konuda biraz göz gezdirdim, 5600X çok ısınıyor diyorlar. Ben çok anlamam bilgisayarlardan, ama ince ayar yapılması gerekiyormuş 5600X voltaj ayarı GHz ayarı gibi. Yapınca daha verimli performanslı çalışıyormuş. Sonuç olarak i7 10700K + Micro ATX bir anakart mı almalıydım uygun olan?
Not: Kasam Micro ATX destekliyor maksimum.
Düzenleme: H100i Elite Capellix sıvı soğutmam var.

Hata yapmadınız hocam seçiminiz gayet iyi. Zaten üst seviye işlemciler çok ısınıyor bu yüzden de sıvı soğutmasız kullanılmaz sizde zaten var o yüzden ısınma sorun değil. GHz ayarı vs yapmanızada gerek yok Anakartınız'da gayet iyi güle güle kullanın.

Konuda mesajlarımı bulabilirsiniz öncesine yönelik. Tam olarak aynı sistemi kullanıyorum Mortar + 5600'u ve Custom Micro ATX case içinde. Ve sadece oyun amaçlı ( 3080 ).

Mutlaka herkes iyi niyetle ve bilgisi dahilince yardımcı olmaya çalışıyordur ama bu bazı bilgilerin doğruluğunu teyit etmez. Ne Intel ne AMD ne de başka bir marka, babamızın özel şirketi değil dip totelde :) sahip olduğunu savunma veya kendi bildiğini en doğrusu olarak kabul etme hastalığına yakalanmış mir DNA'nın genetik açılımlarıyız.

Mortar'ın 5600 ile ilişkisine gelecek olursak; her ilişkide olduğu gibi zaman zaman sürtüşmeler var tabii. Konu PC bileşenleri ve Windows 10 ortaklığı olunca ne iddia edilirse edilsin hiçbir şeyin stabilliğinden söz edilemez. USB 2.0 gibi üstünden yıllar geçmiş bir açılımın bile hala binbir açığı ve anlamlandırılamaz problemleri varken, çözümlenip yola devam edildi mi? Hayır, 3.0..4.0 devam :) başka türlüsüde beklenemez. 15 bin TL değerindeki son teknoloji iPhone Bluetooth sorunları çözüldü mü? Hayır. Android kısmına girmiyorum bile. Kısacası konu tekno altyapı olunca %100 uyumdan söz etmek imkansızdır.

Bahsi geçen bileşenleri herhangi bir maddi kaygıya düşmeden F/P olarak aldım. Zira aynı anda 3 farklı sistem topladım ve bahsi geçen sadece oyun amaçlı. Zaman bulduğumda oynadığım oyunları ve monitörümün teknik değerleri ile eşleştirerek.

Elinizde 2K 165h 28' bir monitör olması ile 4K 60 h 32' bir cihaz olması arasında çok keskin bir tercih sıralaması oluşturur diğer bileşenler için.

32 ' bir monitörün 2K olması ne kadar yetersiz bir durum ise, 28 bir monitörün 2K olmaması o kadar yetersiz bir durumdur.

Yani bize verdiğiniz Mortar + 5600 X ile yeterlilik hakkında bir fikir yürütmek teknik olarak bilgisi olan herhangi bir kullanıcı için imkansızdır.

Çok küçük bir kasada, her şey üst üste dururken ve 3 slot kaplayan 32 cm bir ekran kartı ile bahsi geçen sistemde yük altında saatler sonra 71 dereceyi geçmeyen bir sistemde var, aynı bileşenler çok büyük bir kasa ve yüke bindiği an 70 derecede çalışan sistemde. Her ikisinin de videolarını veya istediğin herhangi bir testine özelden vakit buldukça ulaştırabilirim. Her ikisi de hava soğutmalı, stock değil.

YouTube, Google ve birçok forum sınırsız bilgi kirliliği ile dolu. Son 15 yıldır ulaşılabilir doğru bilgi kapsamında net ortamı %89 gibi çok ciddi bir rakamda işe yaramaz veya yanlış kaynak ile dolu.

Google'dan bakıp izlediği bilgileri 3/5 görsel efekt ile süsleyip insanlara sunan YouTuber'ların 4/5 milyon abonesi var :) sunumu yapan kişinin sunduğu bilgilerle ilgili hiçbir eğitimi, teknik diploması ve bilgisi olmadığı halde ne uzay fırlatışlarına burunlarını sokmadıkları kalıyor ne de kuantum mekaniğine. 5/6 sene önce FPS oyunlarında 5-15 yaş aralığına HS öğreten vatandaş bugün bir millete uzayı anlatıyor.

İhtiyacın olan bilgiyi kendin çok ciddi bir araştırmaya tabii tutmak yerine, YouTube anlatan adamdan elde kahve ile 30 dk almak herkes için çok kolay tabii, ama kimden ve ne şekilde aldığın daha önemli. Zira anlatan kişide Google'dan derlediklerini, görseli kuvvetli bir sunum ve kendini çeşitli yüz ifadeleri ile çok önemli bir iş yapar tavırlarına soktuğunda, çok aldatıcı olabilir.

Ne demek istediğimi, anlatabildiğimi düşünüyorum. Saygı ile kalın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı