Ryzen 5800X vs 5800x3D

4,5 ay oldu ve sıfır kapalı kutuda iade alırlar mı acaba?

Evet hocam oyun amaçlı bir sistem. 5950X ya da 5800x3D arasından seçiminiz hangisi olurdu?

Müşteri hizmetleri ile bir iletişime geç kapalı kutu olduğu için belki yardımcı olabilirler.
Fiyatı da yükselmiştir 5 ay da o nedenle alabilirler iade belki.

5900x3D öneririm sene sonuna doğru çıkacak diyorlar.

Elimde sıfır kapalı kutu olarak aldığım Ryzen 5800X mevcut. Henüz sistemi toparlama aşamasındayım ekran kartı ve monitörüm kaldı sadece. Sizce bu işlemciyi aldığım gibi satıp 5800x3D olan modelini mi almalıyım yoksa aralarında pek fark var mı özellikle oyun performansı açısından?
Dostum bence hiç şuanda ölümüne 5800x3d falan diyenlere inanma. Aralarında 2000 tl fark var, ayrıca 5800x3D 2k oyun için tercih ediyorlar. Monitörün 1080p ise boşuna 3D alma. Ekran kartın soğutman monitörün bunları hesaplayarak al alacaksan. 8 çekirdek bi işlemci satıp yine 8 çekirdek bi işlemci alacaksın ve 2000 tl fark vereceksin. Sadece işlemci önbelleği farkı yüzünden. Bence gereksiz tek fark önbellek. Bence ryzen 9 bak 5900x, illa değiştiricem diyosan..

Dostum bence hiç şuanda ölümüne 5800x3d falan diyenlere inanma. Aralarında 2000 tl fark var, ayrıca 5800x3D 2k oyun için tercih ediyorlar. Monitörün 1080p ise boşuna 3D alma. Ekran kartın soğutman monitörün bunları hesaplayarak al alacaksan. 8 çekirdek bi işlemci satıp yine 8 çekirdek bi işlemci alacaksın ve 2000 tl fark vereceksin. Sadece işlemci önbelleği farkı yüzünden. Bence gereksiz tek fark önbellek. Bence ryzen 9 bak 5900x, illa değiştiricem diyosan..
Konu neredeyse bir yıllık hocam.:) Gereksiz önbellek farkı dediğin de düz modeline 45 FPS fark atmış. O kadar da gereksiz değil sanki.
5800.png

Konu neredeyse bir yıllık hocam.:) Gereksiz önbellek farkı dediğin de düz modeline 45 FPS fark atmış. O kadar da gereksiz değil sanki.
Eki Görüntüle 1669632
Hocam konu tarihine bakmamışım ya :) ama yinede şuan bile o fiyat farkı için gereksiz bence. R9 5900x le yakın 3D nin fiyatı. Ben çekirdekten yanayım. 5900x in 70mb önbelleği var. Bence mantıklı olan r9

Hocam konu tarihine bakmamışım ya :) ama yine de şu an bile o fiyat farkı için gereksiz bence. R9 5900X le yakın 3D'nin fiyatı. Ben çekirdekten yanayım. 5900X in 70 MB önbelleği var. Bence mantıklı olan R9.

Hocam ben aldım bile 5800x3D çok da memnunum açıkçası ön bellek diyerek geçmeyin oyunlarda ikiye katlıyor her şey çekirdek değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı