Ryzen 5900X OC nasıl yapılır?

Anakartım ASUS ROG STRIX B550'e Gaming Ryzen 5900X işlemcimi OC yapmak istiyorum undervoltta var tabii hangisini tavsiye edersiniz anakartımın BIOS'undan nasıl yapacağım.
Hocam sadece merak, bu kadar güçlü bir işlemciyi neden güçlendirme ihtiyacı duyuyorsunuz :D?

Anakartım ASUS ROG STRIX B550'e Gaming Ryzen 5900X işlemcimi OC yapmak istiyorum undervoltta var tabii hangisini tavsiye edersiniz anakartımın BIOS'undan nasıl yapacağım.
Yüksek hız ihtiyacınız yoksa OC yapmanıza gerek yok. 2 saatlik render işlemi 1:50'de bitsin diyorsanız bilemem. Darboğaz yapacağı ekran kartı da yok gibi birşey.

Ancak hemen her Ryzen işlemcide olduğu gibi UV yaparak sıcaklığı azaltabilirsiniz. Daha önce bu işi yapmadığınız, yani sıfırdan başlayacağınız için aynı model işlemci kullanan kişilerden referans olması için çekirdek çarpanı ve voltaj değeri alıp BIOS'ta yazabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı