Ryzen 7 1700 overclock performansı

Turgut Emre

Kilopat
İşlemci tercihim bu olacak. Overclok yapmayı pek bilmiyorum. Tek bildiğim BIOS veya AMD uygulamasından olduğu. Peki, aldığım gibi OC yapmazsam 3.9 gibi bir değerdekinden performans farkı olur mu?

3000MHZ veya 3200MHz bellek tercihi önemli. Stok soğutucu ile 3.7GHz kadar stabil OC yapabilirsiniz. 3.9 için ise kasa soğutmasının güzel olması gerekiyor. Bulunduğu ortamın sıcak olmaması gerekiyor.
Ancak gerekli mi? Bence hayır. Zaten fazlası ile performanslı bir işlemci. Fazlası ile yeterli. OC yapmak işlemcinin ömrünü kısaltabilir. Ancak yapılacaksa eğer Asus marka bir anakart tavsiye ederim. 4K video işleyecekseniz eğer OC işlemini tabiki tavsiye ederim. 3.9GHZ-4.2GHz aralığı güzel bir aralık. Ve fazlasıyla performans katacaktır.

Ram tercihim 3000 yada 3200 olacak orası kesin. Kasanın serin olacağına eminim. Odam çok sıcak olmuyor. Genelde en fazla 1080p yada 720p render yapacağım için işlemci yeterli diye düşünüyorum. Sizce?

İşlemci tercihim bu olacak. Overclok yapmayı pek bilmiyorum. Tek bildiğim BIOS veya AMD uygulamasından olduğu. Peki, aldığım gibi OC yapmazsam 3.9 gibi bir değerdekinden performans farkı olur mu?

İşlemci taban frekansı 3.0 Ghz olmakla birlikte çalışan uygulamaya göre frekansını otomatik olarak 3.7 Ghz hızına kadar çıkartabiliyor. Overclock yaparak boşuna İşlemcinin ömründen yeme.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı