Ryzen 7 1700 Stok Fan Yeterli mi?

Çok bi bilgim yok evet ama YouTube konusunda çok işime yarayacağı kesin. Oyun videoları ve render işlemleri çok yapacağım OC'yi önermez misin? [emoji846]
Hayır kesinlikle. :)
Zaten AMD kendi XFR teknolojisinde bile 100 HZ artış sunuyor. 1. Nesil işlemcilerin pek azının OC performansının fark oluşturacağını düşünüyorum. Şans meselesi.

100 MHZ olması lazım. Yanlış birşey söylemeyelim.

Peki OC'yi bir anda 3.5'e veya 3.9'a çekmekte bir sakınca olur mu? Yoksa yavaş yavaş arttırmak mı daha iyi olur?
Doğrudan 3.9GHz yapabilirsin hızını. R7 1700'ün voltajı oynamadan ulaşacağı son hız 3.9GHz olarak gösteriliyor. Stok soğutucu ile de sıkıntı olmaz. Video'lara ve anlatımlara bakarak 3.9GHz ayarlayıp ardından sistemi stres testine sokmanız gerek. Birkaç saatlik testin ardından sıcaklık değerleri iyi ise sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz.
Tavsiyem ise 3200MHz ram kullanmanız. Performansa fazlası ile etki ediyor.

Kardeşim bilmiyorsan hiç girme o işlere. Zaten stok soğutucu kullanacaksın. Bir çok OC hastası youtuber RYZEN işlemcilerde hayal kırıklığına uğradı. Henüz 1. Nesil RYZEN işlemcilerdeyiz. Çok fazla üstüne gitmeyelim AMD'nin. :)

Ryzen 5 1600x hız aşırtmayla dünya rekoru kırar, siz hala AMD fırın AMD soba diyorsunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kardeşim bilmiyorsan hiç girme o işlere. Zaten stok soğutucu kullanacaksın. Bir çok OC hastası youtuber RYZEN işlemcilerde hayal kırıklığına uğradı. Henüz 1. Nesil RYZEN işlemcilerdeyiz. Çok fazla üstüne gitmeyelim AMD'nin. :)
Hayal kırıklığına uğrayanlar OC hastası olanlar değil GHz hastası olanlar. 1800X'te +1,2GHz hız artışı dünya rekoru kırmaya yetiyor. Ancak aynı şey Intel tarafı için geçerli değil. 100MHz başına neredeyse 2 kat fazla performans artışı sağlıyor Ryzen işlemciler. GHz değeri çok yükseklere ulaşmıyor. Bu yüzden hayal kırıklığı gibi yansıtılıyor.

Ryzen 5 1600x hız aşırtmayla dünya rekoru kırar, siz hala AMD fırın AMD soba diyorsunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Söylemediğim şeyleri söyledim kabul ederek cevap yazıyorsun. :) mantığını çözemedim doğrusu.

Hayal kırıklığına uğrayanlar OC hastası olanlar değil GHz hastası olanlar. 1800X'te +1,2GHz hız artışı dünya rekoru kırmaya yetiyor. Ancak aynı şey Intel tarafı için geçerli değil. 100MHz başına neredeyse 2 kat fazla performans artışı sağlıyor Ryzen işlemciler. GHz değeri çok yükseklere ulaşmıyor. Bu yüzden hayal kırıklığı gibi yansıtılıyor.
Misal Hüseyin kardeşim mesajımı okumuş ve yanlış bildiğim birşeyi düzeltmeye çalışmış. Ben orda youtuber'ların şikayetlerini aktarıyorum esas olarak. AM4 sistem kurucam İnşaallah hiç düşünmüyordum ama OC denemesi yapacağım hafiften. Sırf test için.

Söylemediğim şeyleri söyledim kabul ederek cevap yazıyorsun. :) mantığını çözemedim doğrusu.

Misal Hüseyin kardeşim mesajımı okumuş ve yanlış bildiğim birşeyi düzeltmeye çalışmış. Ben orda youtuber'ların şikayetlerini aktarıyorum esas olarak. AM4 sistem kurucam İnşaallah hiç düşünmüyordum ama OC denemesi yapacağım hafiften. Sırf test için.
Kesinlikle tavsiye ederim. Intel tarafında i3 ve pentium dışında alınabilir bir seri bence yok desktop olarak.
OC olarak da belirli hızlara voltaj vermeden rahatlıkla çıkabiliyorsunuz. İşlemci hiç sorun çıkarmıyor. Ve dediğim gibi, 0.2GHz OC ile bile fark fazlası ile hissediliyor. 4.2'den 5GHz'ye çıkarıp da farkı adam akıllı hissedemediğin 7700K tarzı bir OC performansı sergilemiyor :)
Dediğiniz gibi bu daha ilk seri. Ben de devam serilerini çok merak ediyorum. Özellikle de ThreadRipper kodlu 16 çekirdekli ve Naples kodlu 32 çekirdekli işlemcilerini. Naples ile sunucu piyasasının da biraz ucuzlayacağını düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz :)

Doğrudan 3.9GHz yapabilirsin hızını. R7 1700'ün voltajı oynamadan ulaşacağı son hız 3.9GHz olarak gösteriliyor. Stok soğutucu ile de sıkıntı olmaz. Video'lara ve anlatımlara bakarak 3.9GHz ayarlayıp ardından sistemi stres testine sokmanız gerek. Birkaç saatlik testin ardından sıcaklık değerleri iyi ise sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz.
Tavsiyem ise 3200MHz ram kullanmanız. Performansa fazlası ile etki ediyor.
3200 MHZ RAM kullanmak performansa nasıl etki ediyor acaba?

3200 MHZ RAM kullanmak performansa nasıl etki ediyor acaba?

Burada detaylı testler mevcut. Bu kadar fark yaptığını ben de tahmin etmiyordum başlarda.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı