Ryzen 7 1700 ve GTX 1080 Ti sistem oyunda donma sorunu

Halphas

Hectopat
Daha fazla  
Rainbow Six Siege oynarken oyun 5-10 saniye donuyor ardından devam ediyor, aynı sıkıntıyı Fortnite'da da yaşıyorum fakat Fortnite'da donduğu zaman geri gelmediğinden dolayı bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor.

Anakarttaki driverları ve BIOS'u güncellemeyi düşündüm fakat hepsini anakartın sitesinden tek tek mi güncellemem gerekiyor ve o şekilde yaparsam eskileri siliniyor mu acaba diye aklımda kaldığından sorayım dedim.

Çözüm yolunda başka neleri deneyebilirim?

Sistem özelliklerim:
  • - AMD Ryzen 7 1700 3.0GHz/3.7GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
  • - ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO AMD X370 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.) MHz Anakart
  • - Corsair 16GB(2x8GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance Ram
  • - MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti SEA HAWK EK X 11GB 352bit Ekran Kartı
  • - Samsung 250GB 960 EVO M.2 Sata NVMe SSD
  • - Toshiba 2Tb 7200 Rpm Sata3 64Mb (Hdwd120Uzsva) HDD
  • - CORSAIR RMx SERİSİ 80PLUS GOLD 750W FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
  • - Nzxt H440 Mat Siyah/Mavi Camlı Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar i5-7600K ve Aorus GTX 1080Ti OC kullaniyorum. Neredeyse her oyunda 10-20dakikada bir 2-3 saniyelik donmalar yasiyorum. "ASUS PRIME Z270-A" anakartini kullaniyorum. Bende bu driverleri yeniden tek tek yukleyeyim mi ? Kotu sonuclar ortaya cikabilir mi ?

Selamlar i5-7600K ve Aorus GTX 1080Ti OC kullaniyorum. Neredeyse her oyunda 10-20dakikada bir 2-3 saniyelik donmalar yasiyorum. "ASUS PRIME Z270-A" anakartini kullaniyorum. Bende bu driverleri yeniden tek tek yukleyeyim mi ? Kotu sonuclar ortaya cikabilir mi ?
bios güncelllemesi çoğu zaman iyidir fakat eğer anakartında çift bios falan yoksa elekitirik giderse sen update yaparken bios çöküyor çok kötü bir durum
hdd nin sağlığına vs. bir bakın derim hd tune ile ve C d diye vs. ayırdıysanız %20 si boş kalsın her 2 diskinde sonuna kadar doldurmayın

bios güncelllemesi çoğu zaman iyidir fakat eğer anakartında çift bios falan yoksa elekitirik giderse sen update yaparken bios çöküyor çok kötü bir durum
hdd nin sağlığına vs. bir bakın derim hd tune ile ve C d diye vs. ayırdıysanız %20 si boş kalsın her 2 diskinde sonuna kadar doldurmayın
Pardon tam ne demek istediginizi anlamadim. PC jeneratorle korunuyor. Update yaparken derken dediginiz sadece driveri kurarken mi ? Sonra sikinti olmaz mi ?

Pardon tam ne demek istediginizi anlamadim. PC jeneratorle korunuyor. Update yaparken derken dediginiz sadece driveri kurarken mi ? Sonra sikinti olmaz mi ?
BİOS update yaparken yani biosdan o sırada elektirikler giderse sorun oluyor da jeneratör varmış sizde sorun olmaz dilediğiniz gibi korkmadan yapabilirsiniz hocam. İyi Forumlar

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı