Ryzen 7 1800X Sistem Mavi Ekran Sorunu

Snitch

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1-2 gündür bilgisayarım bir anda donuyor ve hiçbir işlem yapamıyorum. Kasa üstünde power tuşuna basılı tutup kapatmak zorunda kalıyorum. Ve aynı zamanda donmakla kalmayıp üstüne mavi ekran üstüne bilgisayarınız kişisel bir sorunla karşılaştı hatası alıyorum. Mavi ekranda verilen hata kodları her seferinde farklı geliyor. Gelen hataların fotoğrafını cektim yardımcı olması için. BIOS'u güncelledim, bilgisayarı sorunun olmadığı bir güne geri yedekledim yine de sorunum devam ediyor. Aldığım hataları sırasıyla atıyorum resimlerini :

6yMZDE.jpg
DyGl5l.jpg
LOGp8z.jpg
rJygN1.jpg
V3BlNR.jpg
GyGvGV.jpg

MOTHERBOARD : ASUS CROSSHAIR VI HERO
CPU : AMD Ryzen 7 1800X
SSD : Samsung 850 EVO 500GB
RAM : CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200Mhz
GPU : MSI GTX 1080 Gaming X

Lütfen bi çare bulun kafayı yicem, donanımsal bir sorunsa vatan götürücem ama pekte sanmıyorum bir yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem geri yüklemeyle bu sonuç değişmediğinden sistem dosyalarıyla veya virüslerle direk ilgilidir denilemez, donanımsal bir arıza gibi görünüyor. Oyun oynarken mi oluyor veya açar açmaz netteyken de oluyor mu? Tam oyun oynarken oluyorsa ekran kartının kendisiyle, ekran kartı portuyla veya ekran kartı driver'ıyla ilgili olabilir. Tüm bileşenlerin mevcut yazılımlarını update edin ve ekran kartını, RAM'i, anakartı söküp yeniden takın, bu sonuç değişiyor mu? Ekran kartının kendisiyle (iç yapısıyla) veya RAM'in iç yapısıyla donanımsal ilgili olabilir. Onboard olarak ekran kartsız olarak da çalıştırmayı deneyin, ayni sıkıntı yine var mı? Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı