metinkolsa
Centipat
Kendi topladığım biligisayarım.
Anakart: MSI MPG X570 GAMING Edge Wi-Fi.
İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X.
RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z RGB 3600MHz CL19 DDR4 Dual kit RAM.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2070 Super Ventus OC 8 GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-e 3.0X16.
Depolama: Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD (ayıca 4 adet çeşitli kapasitede HDD)
Güç kaynağı: Cooler Master mwe whıte 650W 80+ 120mm fanlı ( 10 yıldan eski modeli eski sistemden tek kalan
)
Kasa: Thermaltake level 10 GT oyun kasası.
Sorunum belirili bir kullanım süesinden sonra donma takılma filim izlerken takılma kare/saniye hıznda ani düşmeler bir anda seste parazitlenmeler (en rahatsız eden de bu).
Anakart üzernden OC yaptığımda mavi ekran sorunu.
XMP'yi açtığımda anlamadığım tepkisel değişmeler.
Sisteme 3 4 kez format attım bir müddet düzgün çalışıyor, sonra sorun tekrarlıyor.
Temiz kurulum yaptığımı düşünüyorum çünkü 3dmark ve çeşitili performans testlerinde gayet iyi sonuçlar alıyorum.
Sizce sistemimde bir yerde bir hatamı var? Neden bu sorunları yaşıyorum?
ilginiz için şimdiden teşekür ederim
Anakart: MSI MPG X570 GAMING Edge Wi-Fi.
İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X.
RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z RGB 3600MHz CL19 DDR4 Dual kit RAM.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2070 Super Ventus OC 8 GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-e 3.0X16.
Depolama: Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD (ayıca 4 adet çeşitli kapasitede HDD)
Güç kaynağı: Cooler Master mwe whıte 650W 80+ 120mm fanlı ( 10 yıldan eski modeli eski sistemden tek kalan
Kasa: Thermaltake level 10 GT oyun kasası.
Sorunum belirili bir kullanım süesinden sonra donma takılma filim izlerken takılma kare/saniye hıznda ani düşmeler bir anda seste parazitlenmeler (en rahatsız eden de bu).
Anakart üzernden OC yaptığımda mavi ekran sorunu.
XMP'yi açtığımda anlamadığım tepkisel değişmeler.
Sisteme 3 4 kez format attım bir müddet düzgün çalışıyor, sonra sorun tekrarlıyor.
Temiz kurulum yaptığımı düşünüyorum çünkü 3dmark ve çeşitili performans testlerinde gayet iyi sonuçlar alıyorum.
Sizce sistemimde bir yerde bir hatamı var? Neden bu sorunları yaşıyorum?
ilginiz için şimdiden teşekür ederim