Ryzen 7 1800X sistem toplama

burak94

Hectopat
Daha fazla  
2017-03-16.png

Çıkarttığım bu sistemde; kasa, güç kaynağı ve soğutucu konusunda yardıma ihtiyacım var. Hangi bileşenlerin bu sistemle iyi gidebileceği konusunda kararsız kaldım.

Şuanda Ram+HDD-Power Supply dışında Ryzen işlemci ve anakart olarak çok fazla seçenek bulunmuyor. Sistemi toplamak için markaların AM4 destekli Anakartlarını beklemek daha iyi bence. Çünkü rakip firmalar yeniliklerle geldikçe fiyatlar düşecektir.

1800X ile 1700 arasında 100 Mhz OC potansiyeli var. Bana kalırsa 1700 alın. Soğutucu olarak da kasanız 165mm soğutucu destekliyorsa Noctua NH D15 Dual AM4 modelini alabilirsiniz. "Sanalmarketim" sitesinde 400 TL idi yanılmıyorsam. Benim diyen hazır sıvı soğutmayla(AIO) aynı performansı verir. Anakart güzel. BIOS'u da güncelledi. Muhakkak ilk işiniz BIOS güncellemek olsun.

AM4 soket soğutucu alman şart değil. AM3 soket uyumlu soğutucu alabilirsin. Seçtiğin anakart hem AM3, hem de AM4 soket delikleri var. Seçiminizi belirttiğim kriterlere göre yapabilirsiniz.

Şuanda Ram+HDD-Power Supply dışında Ryzen işlemci ve anakart olarak çok fazla seçenek bulunmuyor. Sistemi toplamak için markaların AM4 destekli Anakartlarını beklemek daha iyi bence. Çünkü rakip firmalar yeniliklerle geldikçe fiyatlar düşecektir.
İntel alma amd çıkacak fiyat düşecek, 1080ti geliyor 1080 düşecek diye diye bileşenler güncel olmaktan çıkıyor. Yine de yorumun için teşekür ederim.

Bütçeme makul fakat bu ekipmanlara 80+ sertifikası olmayan bir güç kaynağı kalite ve uzun ömür bakımından pek gözüme kesmedi açıkçası. 80+ sertifikalı yine bu fiyat aralığında varsa bildiğin bir marka önerini dikkate alırım. Teşekürler.

O anlamda demedim mesela 1500 serisini çıkaracak ozaman daha fazla anakart opsiyonu olacak piyasada fiyatları yumuşatan olaylar yakın am4 desteği 2020 yılına kadar verileceğini AMD kendi açıkladı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı