Ryzen 7 1800x sistem toplama

sırf renderdan kasıt, nadir olarak 5-6m poligon çalışıyorum. Onlarıda renderfarm'a göndermeye karar verdim acil durumlarda. Diğer çalışmalarım 1-2m poligon civarı. 8350 işlemcide çimler kasma yapıyor. ryzen 1800x ten korkum biraz bunun üzerine, acaba peyzaj çalışmalarında kasma yaparmı.. Render sürelerinede etki edermi?

Açıkçası anladığım kadarıyla kafanız baya karışık o yüzden tek verebileceğim tavsiye bol bol araştırın içinize sinen bilgisayarı alın. Ben yaklaşık 5-6 ay boyunca araştırdım. Sağolsun arkadaşlar da Ryzen serisinin beklenmesi gerektiğini savunmuşlardı yoksa i7-7700k alacaktım. Tabi daha hiç kullanmadım ama kullananlardan duyduğum kadarıyla memnunlar o yüzden sorun olacağını sanmıyorum. Zaten ryzen öyle bir fiyatla ve performansla geldi ki intel nasıl karşılık verecek çünkü şu an toplama işlemi yapan arkadaşların bir çoğu daha doğrusu mesleği gereği grafik, 3 boyut, çizim ve daha bir çok çalışma grubu hiç düşünmeden Ryzen alıyor. Şu an piyasa da 1800x ile 6900k karşılaştırıyor aralarında fiyat olarak 2.5 kat fark var.

Ben kullanacağım alanları sayayım; 3D max(öğrenme aşamasındayım), Autocad, Photoshop, Revit, Archicad, Lumion, Sketch up. Renderlar için Ryzen 1800x, 3 boyutlu çizimler içinde Asus GTX1080 seçtim bir de bu programlar için renk özelliği en önemli olduğu için IPS monitör aldım. Bütçen ne kadar bilmiyorum da eğer düşükse Ryzen 1700 eğer yüksekse ekran kartını Tİ ve 4k IPS monitör alabilirsin. @tomtom00
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şansa bak tam bütün kablolaları taktım kasa ve monitör de son kabloyu takayım dedim HDMI kablosunu bulamadım kutudan 4 tane kablo çıktı yeni kasa olduğu için o girişler yok yarın gündüz vakti HDMI kabloyu alırım akşama sistemi tamamen kurmuş olurum. :D:D:D

Render, modelleme ve az çok oyun sistemi toplamak istiyorum. İlk olarak İntel düşünüyordum ama buradaki yazılanlardan sonra Ryzen almaya karar verdim. Aslında bu sistemi 1 ay önce alıyordum hatta geçmişte bir konu açmıştım fakat bütçe konusunda bazı sıkıntılar yaşadım. Şimdiyse toplamaya çalıştığım zaman bütçeyi denk getiremiyorum. 1 hafta önceye kadar ekran kartlarında 500-600 civarında bir indirim vardı ama dediğim gibi maddi durumdan dolayı kaçırdım. Ryzen 1700 alsam sistemi çok mu etkiler mi? Eğer 1700 olursa sıvı soğutmada listeden kalkarsa yaklaşık 1100-1200 TL civarında fiyatta düşme sağlanır ama bu karar sistemin performansını etkiler mi ? Sistemin performansını çok düşürmeden neler yaparak 1.000 lira daha azaltabiliriz. Hayali sistem değildir sizlere de son kez danışmak istedim, sistem toplanınca fotoğrafları bu başlık altına atacağım.

• AMD Ryzen 7 1800X Soket AM4 3.6GHz - 4.0GHz 20MB Önbellek 95W 14nm İşlemci
  • MSI Geforce GTX1080 GAMING X 8GB GDDR5X 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
  • MSI X370 GAMING PRO CARBON AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz(OC) USB 3.1 Anakart
  • ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD HDMI+DP 3D Gaming Monitör - 1.380,88
  • CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Dual Kit RAM
  • XIGMATEK TALON BLACK EDITION VECTOR 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
  • Samsung 250GB 750 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
  • WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
  • COOLER MASTER SEİDON 240V 240MM SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
  • OEM Windows Pro 10 64 Bit Türkçe
  • A4 TECH Bloody B2100 Q USB Siyah Multimedya Gamer Set
  • PIONEER DVR-221LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH
  • TOPLAM: 11.178,20 TL

Bir de sistemi alırken OEM Windows bir sıkıntı yaratır mı, yoksa normal Windows mu almalıyım? Arada 400 TL gibi bir rakam var ? Yani arasında çok ciddi bir fark var mı ?
valla sistem kusursuz olmuş şimdiden hayırlı olsun bence işlemciye çok abanmana gerek yok 1800x fazlaca üst düzey bir işlemci sen 1700 ile neredeyse hiç fark hissetmeden gtx 1080 kullanabilirsin, o.c konusunda da sıkıntı olmaz. anakartı illa pro karbon almak zorunda değilsin b350 seriside iş görecektir ama slı desteği olmaz o zaman zaten o üst düzey işlemcilere x serisi anakart yakışır ama sana kalmış. MSİ anakart kesinlikle önermiyorum bu arada bende çok sıkıntı yaşadım sitesinde o.c destekler der desteklemez değişik huyları var ama üst düzey anakartlarda sıkıntı yaşamazsın herhalde. kasa ve güç kaynağını mümkünse set şeklinde al fiyattan 200tl civarı kazanmış olursun. Herşey senin kararlarında bitiyor bol şans :=)

Allah Allah, hangi anakartı o? Karşı çıktığım için sormuyorum. MSI iyi değil mi ya? @Neko
b 150 m3 gaming. heryer de araştırdım çok konu açtım bir türlü cevap veren ilgilenen olmadı X.M.P özelliği var ama tek işi ram hızlarını aşşağıya çekmek 2133mhz max hızı var üstüne çıkaramıyorsun ve sitesinde oc konusunda isviçre çakısı demesine, vatan bilgisayardaki abinin de dediğine göre oc için iyi güya ama olmuyor işte, bende artık bıraktım bu işi stok hızda kullanıyorum pek dertte olmuyor

b 150 m3 gaming. heryer de araştırdım çok konu açtım bir türlü cevap veren ilgilenen olmadı X.M.P özelliği var ama tek işi ram hızlarını aşşağıya çekmek 2133mhz max hızı var üstüne çıkaramıyorsun ve sitesinde oc konusunda isviçre çakısı demesine, vatan bilgisayardaki abinin de dediğine göre oc için iyi güya ama olmuyor işte, bende artık bıraktım bu işi stok hızda kullanıyorum pek dertte olmuyor
Peki biosunuz güncel mi?

valla sistem kusursuz olmuş şimdiden hayırlı olsun bence işlemciye çok abanmana gerek yok 1800x fazlaca üst düzey bir işlemci sen 1700 ile neredeyse hiç fark hissetmeden gtx 1080 kullanabilirsin, o.c konusunda da sıkıntı olmaz. anakartı illa pro karbon almak zorunda değilsin b350 seriside iş görecektir ama slı desteği olmaz o zaman zaten o üst düzey işlemcilere x serisi anakart yakışır ama sana kalmış. MSİ anakart kesinlikle önermiyorum bu arada bende çok sıkıntı yaşadım sitesinde o.c destekler der desteklemez değişik huyları var ama üst düzey anakartlarda sıkıntı yaşamazsın herhalde. kasa ve güç kaynağını mümkünse set şeklinde al fiyattan 200tl civarı kazanmış olursun. Herşey senin kararlarında bitiyor bol şans :=)

Teşekkür ederim 2 nci sayfa başında yazdığım parçaların hepsini aldım. Asus prime x370 için ne düşünüyorsunuz. Kafama takılan tek parça buydu performans olarak katkı verir mi ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı