Ozan.C.K
Kilopat
Daha fazla  

sırf renderdan kasıt, nadir olarak 5-6m poligon çalışıyorum. Onlarıda renderfarm'a göndermeye karar verdim acil durumlarda. Diğer çalışmalarım 1-2m poligon civarı. 8350 işlemcide çimler kasma yapıyor. ryzen 1800x ten korkum biraz bunun üzerine, acaba peyzaj çalışmalarında kasma yaparmı.. Render sürelerinede etki edermi?
Açıkçası anladığım kadarıyla kafanız baya karışık o yüzden tek verebileceğim tavsiye bol bol araştırın içinize sinen bilgisayarı alın. Ben yaklaşık 5-6 ay boyunca araştırdım. Sağolsun arkadaşlar da Ryzen serisinin beklenmesi gerektiğini savunmuşlardı yoksa i7-7700k alacaktım. Tabi daha hiç kullanmadım ama kullananlardan duyduğum kadarıyla memnunlar o yüzden sorun olacağını sanmıyorum. Zaten ryzen öyle bir fiyatla ve performansla geldi ki intel nasıl karşılık verecek çünkü şu an toplama işlemi yapan arkadaşların bir çoğu daha doğrusu mesleği gereği grafik, 3 boyut, çizim ve daha bir çok çalışma grubu hiç düşünmeden Ryzen alıyor. Şu an piyasa da 1800x ile 6900k karşılaştırıyor aralarında fiyat olarak 2.5 kat fark var.
Ben kullanacağım alanları sayayım; 3D max(öğrenme aşamasındayım), Autocad, Photoshop, Revit, Archicad, Lumion, Sketch up. Renderlar için Ryzen 1800x, 3 boyutlu çizimler içinde Asus GTX1080 seçtim bir de bu programlar için renk özelliği en önemli olduğu için IPS monitör aldım. Bütçen ne kadar bilmiyorum da eğer düşükse Ryzen 1700 eğer yüksekse ekran kartını Tİ ve 4k IPS monitör alabilirsin. @tomtom00
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şansa bak tam bütün kablolaları taktım kasa ve monitör de son kabloyu takayım dedim HDMI kablosunu bulamadım kutudan 4 tane kablo çıktı yeni kasa olduğu için o girişler yok yarın gündüz vakti HDMI kabloyu alırım akşama sistemi tamamen kurmuş olurum.