Ryzen 7 1800X ve GTX 1070Ti Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Wero
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.438
W

Wero

Ziyaretçi
Merhaba herkese. Tasarım vs. gibi işlerde render alıyorum. Aynı zamanda oyunda oynuyorum. Şöyle bir sistem oluşturdum :
  • İşlemci: Ryzen 7 1800X (1800₺’ye düştüğünü görünce dayanamadım :D)
  • Anakart : Asus ROG Crosshair VI Hero X370 Chipsetli Anakart
  • Ekran kartı : ROG Strix GTX 1070 Ti A8G Advanced Edition
  • RAM : Corsair Vengeance LED 3000MHz 16 GB
  • PSU : FSP Hydro G 750W 80+ Gold Full Modüler
  • Kasa : Corsair Carbide Clear 400C Beyaz
  • Sıvı Soğutma : Corsair Hydro H100i v2
Not: Elimde HDD ve SSD mevcut. Bu sisteme farklılık açısından önerileriniz nelerdir? Ya da birkaç parçayı yılbaşında alıp yaza doğru parçaları toplamalı mıyım? Bu sırada Volta mimarili kartlar çıkacak. Ekran kartını sonra mı almalıyım?

1800X ile mümkün olan en kötü B350 anakart. Olmaz.
XenoR senin yaptığın güzel. 3200 MHZ RAM gereksiz. Zaten tek tuşla 3000 olan RAM 3400 olabiliyor. Sadece yapabilirsen 1080 yap. Harici güzel.

Hocam sistem gerçekten 1800X gibi üst düzey bir işlemcinin yanında düşük kalıyor gibi :d
1800X ile mümkün olan en kötü B350 anakart. Olmaz.
XenoR senin yaptığın güzel. 3200 MHZ RAM gereksiz. Zaten tek tuşla 3000 olan RAM 3400 olabiliyor. Sadece yapabilirsen 1080 yap. Harici güzel.
Hocam 1080 yaparsam monitörü en az 2K almam gerekecek. FPS oyunları da oynuyorum. 1070 Ti en mantıklı seçim gibi geldi. Ayrıca param artarsa 2K 144Hz bir monitörü yanında almayı düşünüyorum ama büyük ihtimalle 2K’ya yetmeyecek :D. 1080p monitörlede 1080 darboğaz yapıyor maalesef.

Anakartın gereksiz pahalı bir anakart. Sonra PSU 750W 80+ Gold almasına gerek yok yok onuda düşür. Sıvı soğutmaya aslında ihtiyaç yok ama illa 70-75 dereceyi işlemcim geçmesin ekran kartım geçmesin diyorsan daha uygun bir sıvı soğutma alınabilir. Bunların hepsini düştüğunde 1080 belki 1080 ti alabilirsin.

Anakartın gereksiz pahalı bir anakart. Sonra PSU 750W 80+ Gold almasına gerek yok yok onuda düşür. Sıvı soğutmaya aslında ihtiyaç yok ama illa 70-75 dereceyi işlemcim geçmesin ekran kartım geçmesin diyorsan daha uygun bir sıvı soğutma alınabilir. Bunların hepsini düştüğunde 1080 belki 1080 ti alabilirsin.
Hocam anakart konusunda en iyi X370 serisi anakart ve soğutmaya diğerlerine göre daha fazla destek veriyor. PSU konusunda artık bronze sertifikalı PSU’lara çok güvenmiyorum. Hele böyle güçlü bir sisteme. İleride yükseltme yapabilme açısından 750W düşünüyorum. GTX 1080 konusundaki açıklamamı yaptım. 1080 Ti bana göre gereksiz. 1800X gibi bir işlemcide render alacağım ve oyun oynayacağım sıvı soğutma gereksiz?

Sistem yeterince iyi kardesim. Hic degistirme.
Aynen gayet iyi. Hatta 2K monitör alacağım diyorsan 1700X bile alabilirsin. Zaten 1800X ile arasındaki 200 MHZ farkı Corsair Hydro ile bir güzel OC yapıp kapatır hatta önüne geçersin. Zaten aralarında başka fark da yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı