Daha fazla
Gaming 5 ile K7 arasında tek fark RAM hızı değil. C6H, K7 arasından K7 öneririm. Taichi önermemin sebebi O.C konusunda sınır mınır tanımıyorsunuz.Anakarta lafım yok iyi bir anakart. Bende bu konuda takılmıştım. @astigmat13 hocam ASRock X370 Taichi önermişti o modele bakabilirsiniz. Onun dışında Aorus Gaming 5 modelini alabilirsiniz C6H ile neredeyse özellikleri aynı ve 400₺ daha ucuz. RAM’ler pahalı gibi Vengeance RGB 3000MHz versiyonuna bakabilirsiniz. Ama görünüşe önem veriyorsanız bu dediklerimi pek dikkate alacağınızı sanmıyorum. Seçtiğiniz 2 ürün de sizi üzmez uzun süre götürür. Şimdi gelelim herkesin eleştirdiği noktaya : Kasa Everest. Everest dışında NZXT, Corsair, Phanteks’in ürünlerini öneririm. Eğer yurtdışından (Amazon’dan) ürün almaya sıcak bakarsanız Evga’nın 650W’lık modellerine bakabilirsiniz. Bu sistem 500-550W güç tüketiyor. Bunları uygulayınca elinizde güzel bir para kaldı. Soğutucuyu en az 240mm öneriyorum. Dediğim gibi eğer yurtdışından ürün alabilirseniz anakartı da X370 Aorus Gaming K7 modelini alabilirsiniz. Ama Gaming 5 ve K7 arasındaki tek fark RAM’leri 3600MHz hızında çalıştırabiliyor olmanız. Şahsen sadece bunun için yurtdışından anakart almazdım. Kasaya 500₺ falan verebilirseniz NZXT S340 Elite veya Noctis 450 ROG önerebilirim.