Ryzen 7 2700 stok fanla OC yapmak

Makaleler
3
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
-
Selamlar, az önce güzel bir indirimden faydalanarak 1829 TL'ye Ryzen 7 2700 satın aldım. Linkteki sonuçlardan görebildiğiniz üzere 2700 4.2'ye hız aşırtıldığında aynı hızdaki 2700X ile oyunlarda kafa kafaya performans veriyor. 2700'ın kazandığı bu ekstra performans benim için çok önemli. Yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla kutudan çıkan Wraith Spire ile MOBO'nun kalitesine bağlı olarak 4.1 GHz'ye hız aşırtmak mümkün. Benim için 4.0 yeterli bir değer olacaktır. Anakartım Gibabyte x470 Aorus Ultra Gaming. Bu benim ilk OC tecrübem olacak, bu yüzden ne yapmam gerektiğini anlaşılır bir şekilde yazarsanız sevinirim.

AMD Ryzen 7 2700 Review: The Non-X Factor

Son düzenleyen: Moderatör:
X370 Gaming Pro Carbon anakartta R3 1200'e saf hızda 0,7 turbo hızda 0,5 hız aşırtma yaptım stok fan ile. Fanı köklediğim için ısınma problemi yaşamıyorum. Kademe kademe hız aşırtarak işlemcinin kaça çıkabildiğini öğrenebilirsin. Benim anakartımda 0,05 kademe hız desteği var ve en stabil hızım 3,85 MHz.

Voltaj arttırmadan yapmak istiyorsan sadece BIOS'tan Multiplier'ı arttırman yeterli olacaktır diye biliyorum. (Örneğin stokta 100Mhz*32 olan çarpanı 100Mhz*40 yapacaksın ve işlemci 3200 Mhz yerine 4000 Mhz'de çalışacak.)

Fakat sakın birden çarpanı 32'den 40'a çıkartma. Çarpanı birer birer arttır. Her arttırdıktan sonra ayarları kaydedip Windows'ta AIDA64 gibi bir programla 15-30 dk. stres testi yaparak sistemin stabilitesini ölç. Windows hata verip kapanana kadar veya işlemci fazla ısınmaya başlayana kadar bunu uygulayabilirsin.

Benim bildiğim bu kadar, yanlış biliyor da olabilirim. Overclock ustaları varsa onların cevaplarını da beklemelisin. Bu arada @Recep Baltaş ve @Ali Güngör yeni topladıkları QP Nova sistemine OC yapacaklar. Videoyu bekleyip oradan da birşeyler kapabilirsin :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı