Ryzen 7 2700X Asus GTX 1080Ti Donma Sorunu

OnLyHeLL

Decapat
Merhaba
Bazı oyunlarda 10-15 sn donma oluyor bir türlü çözemedim nereden kaynaklandığını. Donma sorunu yaşadığım oyunlar World Of Warcraft, Apex Legends, PUBG. 10-15 sn donuyor ve sadece görüntü kalıyor ekranda Discord sesleri de gelip gitmiyorum bildiğiniz PC kilitleniyor ve açılıyor. Sorun nereden kaynaklanıyor ben bulamadım bilen lütfen soylesin?
Benim Sistemim şu şekilde:

AMD Ryzen 7 2700X Socket AM4 4.3GHz 20MB Önbellek 105W İşlemci
ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı
MSI X470 GAMING M7 AC AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3600MHz (OC) USB3.1 Anakart
CORSAIR HX SERİSİ™ HX1200 80PLUS PLATINUM 1200W FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit RAM
Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 3200MB)
COOLER MASTER MASTERBOX PRO MidT ATX RGB PENCERELİ KASA
VIEWSONIC 24" XG2401 144HZ 1Ms PROFESYONEL GAMING MONİTÖR

Win 10 Pro orijinal sürüm.

Merhaba
Bazı oyunlarda 10-15 sn donma oluyor bir türlü çözemedim nereden kaynaklandığını. Donma sorunu yaşadığım oyunlar World Of Warcraft, Apex Legends, PUBG. 10-15 sn donuyor ve sadece görüntü kalıyor ekranda Discord sesleri de gelip gitmiyorum bildiğiniz PC kilitleniyor ve açılıyor. Sorun nereden kaynaklanıyor ben bulamadım bilen lütfen soylesin?
Benim Sistemim şu şekilde:

AMD Ryzen 7 2700X Socket AM4 4.3GHz 20MB Önbellek 105W İşlemci
ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı
MSI X470 GAMING M7 AC AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3600MHz (OC) USB3.1 Anakart
CORSAIR HX SERİSİ™ HX1200 80PLUS PLATINUM 1200W FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit RAM
Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 3200MB)
COOLER MASTER MASTERBOX PRO MidT ATX RGB PENCERELİ KASA
VIEWSONIC 24" XG2401 144HZ 1Ms PROFESYONEL GAMING MONİTÖR

Win 10 Pro orijinal sürüm.
Sistem stability testi yaptınızmı? Aida64 ile test yapmanızı öneriyorum, mümkünse oyun içi sıcaklık ve kullanım % değerlerini paylaşırmısınız.

ilgilendiginiz için çok teşekkürler..

program hakkında pek bir bilgim yoktu ama bunları istediniz sanırım
ekrankartının detaylarınıda attim

ama benim ekrankartında gözlemlediğim Memory Clock Mhz Düşününden kaynaklanan bir sorun gibi

Ortadaki Foto Donmadan sonra çekilen Screen Shoot

Dosya Ekleri

• das.jpg
    das.jpg
    280,7 KB · Görüntüleme: 109
  • dsadfasdf.jpg
    dsadfasdf.jpg
    195,7 KB · Görüntüleme: 117
  • Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    239,3 KB · Görüntüleme: 124
ilgilendiginiz için çok teşekkürler..

program hakkında pek bir bilgim yoktu ama bunları istediniz sanırım
ekrankartının detaylarınıda attim

ama benim ekrankartında gözlemlediğim Memory Clock Mhz Düşününden kaynaklanan bir sorun gibi

Ortadaki Foto Donmadan sonra çekilen Screen Shoot
Değerler gözlemlediğim kadarı ile normal gözüküyor. Memory colok mhz ekran kartınız da 3 adet mod var, silient mod game mod oc mod siz oc moda alırsanız ekran kartınız maximum değerlerde çalışacaktır. Oc mod da ve silient mod da dener isiniz yine donma olacakmış oyunda.

Online olmayan oyunlarda da aynı sorun varmı, singleplayer oyunlarda da aynı sorunu yaşıyormusun.
Online olmayan bir oyun denemedim ama dün şunu fark ettim pc de evde 2 tane internet var benim TTnet Ve Kablo net. Kablo net bağlı iken donma oldugunda discord sesleri v.s hepsi gidiyordu dün ttnet ile denedim discord sesleri gitmedi ve donma yine oldu Etenrnet portu olabilirmi diye düşünüyorum şimdi :S

Online olmayan bir oyun denemedim ama dün şunu fark ettim pc de evde 2 tane internet var benim TTnet Ve Kablo net. Kablo net bağlı iken donma oldugunda discord sesleri v.s hepsi gidiyordu dün ttnet ile denedim discord sesleri gitmedi ve donma yine oldu Etenrnet portu olabilirmi diye düşünüyorum şimdi :S
İnternet sorunu yaşadığını tahmin ediyordum zaten, online oyunlarda İnternet çok önemli. Pink süresi adsl kopması gibi sorunlar oyunları direkt etkilemekte. Bunun birçok nedeni olabilir, bilgisayar ethernet ve WiFi sürücüsünden başlayıp türktelekom'a kadar gider bu iş. Genel kontrol yap bulursun sorunu hız testi yapabilirsin, ben genelde hız testi yapıp haftada 1 kez türktelekomu arayıp hızım 2.5 mgps dediğim için hat 16 mgps 8 geçtiğini görmedim.

Ekran kartını monitöre takarken aktif çevirici kullanıyor musunuz?

Yok Direkt Display Kablo ile bağlı monitör FreeSync özellikli olduğu için yeni çıkan güncelleme ile G-Sync açık olarak kullanıyorum.

İnternet sorunu yaşadığını tahmin ediyordum zaten, Online oyunlarda İnternet çok önemli. Pink süresi ADSL kopması gibi sorunlar oyunları direkt etkilemekte. Bunun birçok nedeni olabilir, bilgisayar Ethernet ve Wi-Fi sürücüsünden başlayıp Türk Telekom'a kadar gider bu iş. Genel kontrol yap bulursun sorunu hız testi yapabilirsin, ben genelde hız testi yapıp haftada 1 kez Türk Telekom'u arayıp hızım 2.5 mgps dediğim için hat 16 mgps 8 geçtiğini görmedim.

Akşam eve geçince Anakart'ın Wi-Fi özelliği var onu denemek istiyorum acaba onda da aynı sorunu yaşar mıyım bir de şimdi CAT6 kablo hazırlıyorum kendime belki de kısa modem ile PC arasındaki kalbolda problem vardır. Deneme yanılma yöntemleri ile çözeceğiz sanırım.
Sanırım problem çözüldü CAT6 kablo yaptım dün 3 saat aralıksız oynadım 1 kere bile donmadı. Killer Center indirdim bir de onda ayarlarını yaptım ondan dolayı da düzelmiş olabilir ama bence önemli olan kablo idi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı