Ryzen 7 2700X ve 1070Ti sistem anlık takılma-donma sorunu

ceymsjefri

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Bilgisayarımı yaklaşık olarak 3 ay önce topladım. Aldığımdan beri bilgisayarda takılmalar, donmalar gibi saçmalıklar yaşıyorum. Masaüstünde bilgisayarı bırakıp bir yarım saat gidiyorum, döndüğümde bilgisayar donmuş oluyor. Oyun oynarken bir anda reset atıyor. Bazen de hiçbir sıkıntı olmuyor sorunsuz kullanıyorum.

Ayrıca yine oyun oynarken ani FPS düşüşleri oluyor. Yani 100 FPS iken 80`e ani düşse bile bilgisayar kasıyor, sanki 20 FPS gibi.

Youtube'da vs. video izlerken videonun sesi anlık olarak mekanikleşiyor ve bir anda düzeliyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları gayet yerinde ısınma söz konusu değil. BIOS son sürüm güncel. Sorun nereden kaynaklanıyor anlayabilmiş değilim. Yeni formatta attım düzelmiyor yine aynı. Aşağıda OCCT ile yapmış olduğum bir testin ekran de görüntüsü mevcut. Bilen varsa yardım edebilir misiniz?
  • MSI X470 PRO Carbon Gaming
  • AMD Ryzen 7 2700X
  • Gigabyte GTX 1070 Ti
  • Custom Sıvı Soğutma Sistemi
  • 16 GB Kingston HypreX RGB RAM
  • Corsair MP500 128 GB M2 SSD
  • Toshiba OCZ 256 GB SSD
  • Seagte 1 TB HDD
  • Thermaltake RGB 700 W 80+ PSU
2018-10-14-13h41-FPS-FPS.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Advanced bölümünde bahsettiğim ayarları bulabilirsiniz.
Şuan da şehirdışında olduğumdan bios ile ilgili fotoğraf atamıyorum.
Bios menüsünde advanced tıklayıp overclocking bölümüne girince core performance boost burada bulunuyor. Aynı bölümde en alt kısımda cpu features ibaresi olan yere girerseniz precision boost overdrive bölümünü görebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2019-04-25-18-34-30.png
    Screenshot_2019-04-25-18-34-30.png
    383,1 KB · Görüntüleme: 103
  • Screenshot_2019-04-25-18-38-25.png
    Screenshot_2019-04-25-18-38-25.png
    772,4 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleme:
Advanced bölümünde bahsettiğim ayarları bulabilirsiniz.
Şuan da şehirdışında olduğumdan bios ile ilgili fotoğraf atamıyorum.
Bios menüsünde advanced tıklayıp overclocking bölümüne girince core performance boost burada bulunuyor. Aynı bölümde en alt kısımda cpu features ibaresi olan yere girerseniz precision boost overdrive bölümünü görebilirsiniz.
Teşekkürler hallettim fakat durum aynı çare olmadı.İşlemcinin 3600 mhz ye sabitlendiğini gördüm.

Core performance boost turboyu kapatmaya yarıyor yada ben öyle biliyorum. MSİ anakartlar aşırı voltaj veriyor bir nevi voltaj değerini ve işlemci hızını sınırlayıp denemek istedim bu sayede işlemci sıcaklığı düşürüp sorunun aşırı voltaj dalgalanmasından mı kaynaklandığını denemek istedim.

msi bios ayarlarında bulamadım hangi menüden girdiniz acaba ?
Advance-Amd cbs altında olabilir
Core performance boost turboyu kapatmaya yarıyor yada ben öyle biliyorum. MSİ anakartlar aşırı voltaj veriyor bir nevi voltaj değerini ve işlemci hızını sınırlayıp denemek istedim bu sayede işlemci sıcaklığı düşürüp sorunun aşırı voltaj dalgalanmasından mı kaynaklandığını denemek istedim.
Vaktiniz olduğunda
Teşekkürler hallettim fakat durum aynı çare olmadı.İşlemcinin 3600 mhz ye sabitlendiğini gördüm.
Bende de Asus Rog Strix B450F, Ryzen 7 2700x ve Gtx 1070 var aynı sorunlar mevcut, Bellek uyumsuzluğu gibi görünüyor. Ben Corsair vangance pro 3200 mhz dual chanel kullanıyorum bellekleri onlarca şey denedim ama hala çözüm bulamadım. Deneme yanılma ile hala bakıyorum PBO açma önerim Cpu Soc voltajı agresif(otomatik olarak) ayarlamanın işe yarayabileceğini düşündüğüm içindi. Açıkçası ben en stabil duruma şu şekilde ulaştım belki işe yarar bir deneyin.
Biosu sıfırlayın;
Performans Enhancer,Performance Bias, Core Performance Boost ve PBO'yu disable ya da default yapın.
Memory frequency kısmını bellek frekansınız(ben de 3200) ya da 2933 mhz işaretleyin.(bu işlem ramlerinizin D.O.C.P profili ya da manule overclock dışında voltaj ve zamanlamaların olabilecek en stabil halde anakartınız tarafından belirlenerek uygulanmasını sağlayacak).
Başka bir ayar yapmayın ve kaydederek çıkın... Umarım işe yarar. 🙂

Son düzenleme:
Kendim 2600x - 1070Ti sistem ile windows 10 da oyunlarda ciddi takılmalar yaşıyordum. Fps droptan ziyade işlemci ve ekran kartı anlık kapanıp tekrar açılır gibi çakılmalar oluyordu. Windows 8.1 Pro ile hiçbir sorun yaşamıyorum. Özellikle bu konunun çözümü adına anakart değişimine gittim, başka sebepten dolayı ram kitimde değişti ancak Windows 10'da hep drop yaşadım. Tavsiyem 8.1 denemeniz bir ihtimal sizlerede çare olabilir. Kendi adıma söyleyim 8.1 ile en ufak bir bir problemim yok.

Advance-Amd cbs altında olabilir

Vaktiniz olduğunda

Bende de Asus Rog Strix B450F, Ryzen 7 2700x ve Gtx 1070 var aynı sorunlar mevcut, Bellek uyumsuzluğu gibi görünüyor. Ben Corsair vangance pro 3200 mhz dual chanel kullanıyorum bellekleri onlarca şey denedim ama hala çözüm bulamadım. Deneme yanılma ile hala bakıyorum PBO açma önerim Cpu Soc voltajı agresif(otomatik olarak) ayarlamanın işe yarayabileceğini düşündüğüm içindi. Açıkçası ben en stabil duruma şu şekilde ulaştım belki işe yarar bir deneyin.
Biosu sıfırlayın;
Performans Enhancer,Performance Bias, Core Performance Boost ve PBO'yu disable ya da default yapın.
Memory frequency kısmını bellek frekansınız(ben de 3200) ya da 2933 mhz işaretleyin.(bu işlem ramlerinizin D.O.C.P profili ya da manule overclock dışında voltaj ve zamanlamaların olabilecek en stabil halde anakartınız tarafından belirlenerek uygulanmasını sağlayacak).
Başka bir ayar yapmayın ve kaydederek çıkın... Umarım işe yarar. 🙂
Teşekkürler şimdi deniyorum.Önceki ekran kartım r9 380 4gb modeliydi.Herhangi bir fps drop gpu kullanımında düşüş ani takılma olmuyordu.Sistem aynı sistem fakat gtx 1080 mining çıkması aldım bilerek.Belki de sorun ondan kaynaklanıyordur.Garantiye yolladım fakat sorunsuz denip geri yollandı servispoint tarafından.

Teşekkürler şimdi deniyorum.Önceki ekran kartım r9 380 4gb modeliydi.Herhangi bir fps drop gpu kullanımında düşüş ani takılma olmuyordu.Sistem aynı sistem fakat gtx 1080 mining çıkması aldım bilerek.Belki de sorun ondan kaynaklanıyordur.Garantiye yolladım fakat sorunsuz denip geri yollandı servispoint tarafından.
Benim kartta mining çıkması 1070 ama sorunsuz... Bence bu konu özelinde ki problemler bellek kaynaklı bakalım inşallah çözüm olur...

Benim kartta mining çıkması 1070 ama sorunsuz... Bence bu konu özelinde ki problemler bellek kaynaklı bakalım inşallah çözüm olur...
Denedim fakat olmadı.Bios üzerinden yapacağım hiçbirşey benim bu sorunumu gidermeyecek gibi.Çözünürlük dar boğazı yaşıyorsam oda belli olacak 2k 144hz monitöre geçiyorum yakında.Farklı bir ekran kartı ve psu ile deneme şansım olsaydı keşke.Vatan malesef ilgilenmedi.

Üzüldüm çözülür umarım en kısa zamanda
Denedim fakat olmadı.Bios üzerinden yapacağım hiçbirşey benim bu sorunumu gidermeyecek gibi.Çözünürlük dar boğazı yaşıyorsam oda belli olacak 2k 144hz monitöre geçiyorum yakında.Farklı bir ekran kartı ve psu ile deneme şansım olsaydı keşke.Vatan malesef ilgilenmedi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı