Cooler Master Liquid 240 sıvı soğutucusunu kullanıyorum ve bilgisayarım boştayken işlemci sıcaklığı 35-40 arası, oyun oynarken yüksek ayarlarda max 65 derece oluyor. Ayrıca işlemciye full yüklendiğim zaman 70-80 derece oluyor. Bu değerler normal değerler mi? Yeni topladığım bilgisayarımda herhangi bir sıkıntı olmasından biraz korkuyorum da yardımcı olur musunuz?
Çıktığı maksimum sıcaklığı öğrenmek için Prime95 ile test edin. Test sırasında VCORE değerine bakın. 1.4V veya daha üstü bir değerse normalden fazla ısınması normaldir. Overclock yapma umudunuz yoksa voltajı kısın. Montaj hatası olduğunu düşünmüyorum. Yine de kontrol etmekte fayda var.
*Kullandığınız sıvı soğutma kaliteli gözüküyor. Sıvı soğutma hakkında pek bir fikrim yok ancak sıcaklıklar daha düşük olabilirmiş. 4 çekirdekli i7 6700K'yı daha düşük sıcaklıklarda tutmasını umardım. Tabi bu ürünün kötü olduğu anlamına gelmiyor.
overclock yok ise değerler biraz yüksek , ısı transfer değeri yüksek bir termal macun ile tekrar denemek iyi olabilir.
Aynı değerleri (imzadaki sistemle) hatta biraz daha az dereceleri 4.2 1.4 V overclock ile alıyorum.
masterliquid 240r ile. yani soğutucumuz aynı sayılır.
Soğutucuyu takarken koruyucu naylonu çıkardınız değil mi?
ben çıkarmamıştım da ilk takışta