Ryzen 7 2700X ısınma problemi

Engin Baysal

Hectopat
Daha fazla  
Cooler Master Liquid 240 sıvı soğutucusunu kullanıyorum ve bilgisayarım boştayken işlemci sıcaklığı 35-40 arası, oyun oynarken yüksek ayarlarda max 65 derece oluyor. Ayrıca işlemciye full yüklendiğim zaman 70-80 derece oluyor. Bu değerler normal değerler mi? Yeni topladığım bilgisayarımda herhangi bir sıkıntı olmasından biraz korkuyorum da yardımcı olur musunuz?

366144

Bilgisayarımın parçaları şu şekilde:
  • Gigabyte GeForce RTX 2070 WINDFORCE 8G ekran kartı
  • AMD Ryzen 7 2700X işlemci
  • MSI B450 GAMING PLUS anakart
  • Cooler Master Liquid 240 sıvı soğutucu
  • Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz RAM
  • Seasonic FOCUS Plus 750 Gold güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yoksa bu kadar ısınmaması gerekir. Pompanın düzgün oturduğundan emin olun. Fanların radyatöre üfleyecek şekilde olduğundan emin olun.

80 derece üstüne çıkmıyor sadece test ederken tamamen yüklenildiği zaman max 70 dereceyi görüyor

Çıktığı maksimum sıcaklığı öğrenmek için Prime95 ile test edin. Test sırasında VCORE değerine bakın. 1.4V veya daha üstü bir değerse normalden fazla ısınması normaldir. Overclock yapma umudunuz yoksa voltajı kısın. Montaj hatası olduğunu düşünmüyorum. Yine de kontrol etmekte fayda var.

*Kullandığınız sıvı soğutma kaliteli gözüküyor. Sıvı soğutma hakkında pek bir fikrim yok ancak sıcaklıklar daha düşük olabilirmiş. 4 çekirdekli i7 6700K'yı daha düşük sıcaklıklarda tutmasını umardım. Tabi bu ürünün kötü olduğu anlamına gelmiyor.

Son düzenleme:
overclock yok ise değerler biraz yüksek , ısı transfer değeri yüksek bir termal macun ile tekrar denemek iyi olabilir.

Aynı değerleri (imzadaki sistemle) hatta biraz daha az dereceleri 4.2 1.4 V overclock ile alıyorum.
masterliquid 240r ile. yani soğutucumuz aynı sayılır.
Soğutucuyu takarken koruyucu naylonu çıkardınız değil mi?
ben çıkarmamıştım da ilk takışta :)

termal macun
noctua (H1 di galiba modeli).
CoolerMaster maker nano.
Xigmatek Xi-3 öneririm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı