Ryzen 7 2700X işlemci çalışmıyor

• Konuyu başlatan xszkyy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 2.218

xszkyy

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba. Elime dün ulaşan sistemimde RAM'ler 2133MHz olarak çalışıyordu. XMP ile 3200MHz yapılmıyor 3 kere restart atıyor. Manuel bir şekilde 2933MHz denedim bugün görüntü alamadım mavi ekran geldi BIOS pilini çıkarıp takmam gerekti. Ardından takınca BIOS'a girip geri eski CL değerlerine ve 2133MHz yapayım derken BIOS dondu ne mouse ne klavye hareket ettirebildim. Son olarak 3. deneyişimde 2133MHz ve eski CL değerlerine çektim ve şu an sistem o şekilde çalışıyor. BIOS güncel ve bileşenlerim şu şekilde:

Ryzen 7 2700X.
ASRock B450M PRO4.
Galax RTX 2070S ex gamer Black Edition.
GeIL Evo X II (2x8) 16 GB 3200 olması gereken 2133MHz RAM.
XPG SX8200 PRO 512 GB M.2 SSD.
Wraith spire işlemci soğutucusu.
Dark Guardian kasa.

Eklemeyi unuttuğum gereken bir bilgi olursa sorabilirsiniz. Çözümünüz varsa gerçekten çok kötü durumdayım. İşlemci ıf bozuk olabilir diye çok korkuyorum garantisi çünkü 1 ay gider o. Teşekkürler şimdiden.

Tek modül ile daha kısa ama yine 1 saat civarı sürer diye düşünüyorum.

40.dakikasında görünüyor. Bitince haber vereceğim.
IMG_20201018_192704.jpg

@Mithat Berhan hocam daha Pass 2/4 ve 55.dakikaya girecek. 8 GB'ın bu kadar süreceğini düşünmemiştim 🙄

Son düzenleme:
Uzun sürüyor tabii ki. Ama en garanti yol bu maalesef.

Allah'tan erken başlattım :)
Pass 3/4 oldu bunda bir error yok gibi. Ya inşallah ıf bozukluğu olmaz sizin dediğiniz gibi onun dışında kolay. Başka marka RAM alır anakart RAM uyulmaması ya da RAM'in kendi frekansının yükselmesi sorunu basit hallolur.

Tabii ki başım üstüne :)

Bunun sonucu bitince yazarım bugün. Yarın da canlı dersim öğleden sonra 2'de başlıyor inşallah 11'de başlatırım derse kadar bitmesi garanti olsun diye. İlk ders arasında da hemen yazarım sonucu :)

2 Haftadır bekletiyorum özür dilerim kafam bir değişik idi bir de sistem yeni olunca RAM'i çıkarırken veya takarken kırarım gibi basit korkular falan :)
Dün kasa fanlarının RGB kablosunu anakartta kontrol ederken eğlence olsun diye söktüm RAM'i bir sıkıntı da olmayınca aklıma geldin dedim ya ben bu adamı kaç haftadır beklettim geçiştiriyor gibi olmayım diye açtım direk testi :)

Özür diliyorum tekrardan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı