Ryzen 7 2700X ve 1080 Ti Sistem Siyah Ekran Sorunu

Gserkan

Decapat
Arkadaşlar herkese merhaba,

Sistemimi kuralı 1 hafta oluyor ama aşağıdaki gibi sorunla karşı karşıyayım. Sistemimde genelde PC yük altında ve oyunlarda, belli bir süre sonra ekran siyah ekrana geçiyor, sanki PC çalışıyor ama klavyeden hiçbir tuş işlemiyor reset ve başlat tuşuna da basamıyorum fanlar dönmeye devam ediyor. Kasanın elektriğini söküp tekrar takıp PC'yi çalıştırdığımda PC açılınca işlemci hızının 3.80MHz'lerden 0.53 MHz'e indiğini görüyorum ve PC'de takılmalar başlıyor. Tekrar düzgünce restart attığımda tekrar PC açılınca 3.80MHz'leri görüyorum.

Oyunlarda tüm soğutucuları %100 ile çalıştırarak giriyorum işlemci sıcaklığı 45 derece, GPU sıcaklığı da 68 derecelerde oluyor ve bu seviyede ekran yine de siyah ekrana geçiyor.
PC'min donanım parçalarını ayrıntılı olarak aşağıda sizlere yazıyorum. 2 haftadır konuyu bir türlü çözemiyorum, çözüm konusunda bana yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim.

• İşlemci Ryzen 2700X yeni aldım
  • Anakart Asus Rog crosshair VII Hero Wi-Fi yeni aldım
  • Ekran kartı MSI Gaming X 1080 Ti 1.5 sene önceki PC'imden taktım
  • RAM Gskill Trident 16 GB 3200 MHz BIOS'tan ayar yaptım bellekler 3200MHz'de çalışıyor 1.5 sene önceki PC'mden taktım.
  • Kasa Coolermaster Maker 5t
  • Ön soğutucu Corsair LL120 3lü set yeni aldım
  • Power 750W Gold thermaltake RGB 1.5 sene önceki PC'mden taktım
  • CPU Soğutucu coolermaster 240ml sıvı soğutma RGB yeni aldım
  • Harddiskler Samsung 960 Evo 500 GB- Corsair 120 GB SSD - WD 750 GB - Seagate 3 TB 1.5 sene önceki PC'mden taktım.

Tek tek denemedim dostum. Bir de öyle deneyeyim. Ama voltaj düşmesi gibi bir sorun yok şuan için, bios tan f5 yapıp sıfırlayınca cpu ya tam tersi fazla voltaj verip 1.4 seviyesinde 4.00ghz e hız aşırtıyor. Hadi onu Manuel olarak bir şekilde düzeltiyorum ama şöyle bir durum var mesela oyundayım 10. Dk da siyah ekran geldi, güç kablosunu çıkarıp tekrar takarak açıyorum işlemci hızım 0.53mhz e düşmüş buluyorum, gerçi bir nevi voltaj da düşüyor sonra tekrar düzgünce restart atıyorum tekrar 3.8 ya da 4.0ghz le başlıyor. Psu konusuna gelince bundan önce x370 msi gaming pro carbon ve ryzen 1700x ile kullanıyordum hiçbir sorun yaşamadım. Bunların yerine yukarıdakileri aldım ve sıvı soğutucuyu 120ml den 240ml ye çıkardım birde corsair ll120 3 tane fan taktım.
Yok çıldıracağım işin içinden çıkamıyorum.
Ramleri tek tek denediniz mi ? Bir tanesinde sorun olabilir. Anakart ya da Psu'da da sorun olabilir voltaj düşmesi bana donanımsal bir arıza gibi geliyor.

Bir fotoğraf daha koymak istedim göreceğiniz üzere ekran siyah ekrana geçince sağ üstteki ekranda 8 numaralı kod gözükmekte. Anakart kitapçığında sadece 8 numaralı kod yok. 08 numaralı bir kod var orda da açıklamasında"system agent initialization after Micro ode loading" yazmakta.

Arkadaşlar birde durduk yerde pc hiçbir ısınma VS. Sorun yokke. 4.00ghz den 0.53ghz e düşüyor. Şimdi geldim açtım pc yi 4.00ghz ile açıldı bir oyuna girdim 30sn sonra 0.53ghz e düşürmüş hızı

Arkadaşlar hepinize son bir soru sorayım bana yardımcı olacak en azından sorunun ne olduğunu söyleyebilecek makinayı istanbulda götürebileceğim bir yer var mı? En azından bana sorunu söylerse bende garanti süreleri bitmeden gönderirim.
Yardımlarınız için teşekkürler.

Denedim kardeşim sorun devam ediyor ama anakartta sıfır daha 1 2 hafta oluyor alalı acaba ekran kartındamıdır diye şüphelenmeye başladım artık.

Bence sorun anakartta. BIOS'u eski sürüme geçirmeye çalışmanı tavsiye ederim.

BIOS değişiklikleri yapıp dene.

Kardeşim desteğin için çok teşekkürler. Çok fazla İngilizcem yok ama anladığım kadarıyla BIOS sürümü ve RAM'lerde sorun olabileceği söylenmiş galiba. Ama şunu yaptım düzeldi gibi bir şey yazmamışlar galiba. Göremediysem yardımcı olur musun?

Sayfanın son 2 mesajında sorunun anakarttan olduğunu tespit ettiğini yazmış. RMA yaptım demiş, sanırım anakartı iade etmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…