Ryzen 7 2700X ve RX 580 sistem toplama

kapcans

Centipat
Bilgisayar toplamak için parçaları bir araya getirdim anladığım kadarıyla custom soğutma benim kendi isteğim üzerine ekledim gerekli mi sizce? Bakımı var mı, gerekli mi, gereksiz mi? Sizden de bilgi almak istiyorum. Bulduğum fiyatları da yazacağım pahalı mı daha uygun bulabilir miyim söyler misiniz?
  • AMD Ryzen 2700X işlemci 1.800 TL.
  • ASUS ROG STRIX RX580 8 GB DDR5 ekran kartı 1900 TL.
  • Samsung 860 Evo 500GB 542 TL.
  • Cooler Master V750 840 TL.
  • Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB 8'2 725 TL.
  • ASUS Prime X470 DDR4 1160 TL.
  • Seagate Barracuda 1 TB 235 TL.
  • Thermaltake pacific M360 Plus D5 3430 TL.
  • Thermaltake Core P5 temperli cam kasa 1185 TL.

Bilgisayar toplamak için parçaları bir araya getirdim anladığım kadarıyla custom soğutma benim kendi isteğim üzerine ekledim gerekli mi sizce? Bakımı var mı, gerekli mi, gereksiz mi? Sizden de bilgi almak istiyorum. Bulduğum fiyatları da yazacağım pahalı mı daha uygun bulabilir miyim söyler misiniz?
  • AMD Ryzen 2700X işlemci 1.800 TL.
  • ASUS ROG STRIX RX580 8 GB DDR5 ekran kartı 1900 TL.
  • Samsung 860 Evo 500GB 542 TL.
  • Cooler Master V750 840 TL.
  • Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB 8'2 725 TL.
  • ASUS Prime X470 DDR4 1160 TL.
  • Seagate Barracuda 1 TB 235 TL.
  • Thermaltake pacific M360 Plus D5 3430 TL.
  • Thermaltake Core P5 temperli cam kasa 1185 TL.

Hocam birkaç sorum var.

Toplam bütçeniz nedir?

Bu sistem de yayın, render vs, yapacak mısınız?

Yoksa sadece oyun mu oynayacaksınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
X570 anakart alınca yanında bedava sıvı soğutma veriyorlar(MSI belirli modeller) siz gidip 3500TL sıvı soğutma bakıyorsunuz, 1100TL kasa yerine 500TL kasa bile fazlasıyla yeter. 12000TL sisteme 3000TL'lik sistemlerde kullanılan ekran kartı koymuşsunuz. En az RTX 2070 yada RX 5700 XT almalısınız ve işlemci olarak en az 3700X ve X570 bir anakart, RAM larak 2x8GB 3600MHz CL16 alın en stabil bu RAMler ile çalışıyor gidip 3000MHz alıp şu sorun var bu sorun var diye konu açmayın sonra.

Hocam bu bütçeye böyle bir sistem toplarsanız kendinize yazık edersiniz. Kullanım amacınızı söylerseniz sizin için bir sistem toplayabilirim.

Monitör klavye mouse vs 12.000 TL bütçenize dahil mi?
Şöyle bir sistem topladım;

Sistem 12k yeni.PNG

İçerisine kasa dahil değil kasa olarak hoş görünümlü bir kasa istiyorsunuz anladığım kadarıyla tüm ürünlerinizi RGB'li olarak seçmeye çalıştım.Anakartta daha ucuz bir ürüne gidilebilir tekrar bakabilirim.

Kasa olarak önerilerim:
COUGAR GEMINI T RGB GAMING USB3.0 MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar Çok şık ve yeni bir kasa ancak ekstra powersupply alınması lazım.

COUGAR TURRET RGB 700W 80 PLUS GAMING USB3.0 MidT ATX KASA - Vatan Bilgisayar Buda kendi kulladığım kasa çok memnunum oldukça da şık bana kalırsa aynı zamanda içinde 700w powersupply ile beraber geliyor.

Ekran kartı olarak AMD'nin yeni ekran kartı olan 5700xt serisini koydum ancak bunlar ilk sürümleri en geç 1ay içinde daha iyi modelleri çıkıcak onları beklerseniz sizin için çok daha iyi olur.
Eğer 5700xt istemezseniz nvdia ekran kartı'da ekleyebilirim.

Son düzenleme:
Monitör klavye mouse vs 12.000 TL bütçenize dahil mi?
Şöyle bir sistem topladım;

Eki Görüntüle 430051

İçerisine kasa dahil değil kasa olarak hoş görünümlü bir kasa istiyorsunuz anladığım kadarıyla tüm ürünlerinizi RGB'li olarak seçmeye çalıştım.Anakartta daha ucuz bir ürüne gidilebilir tekrar bakabilirim.

Kasa olarak önerilerim:
COUGAR GEMINI T RGB GAMING USB3.0 MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar Çok şık ve yeni bir kasa ancak ekstra powersupply alınması lazım.

COUGAR TURRET RGB 700W 80 PLUS GAMING USB3.0 MidT ATX KASA - Vatan Bilgisayar Buda kendi kulladığım kasa çok memnunum oldukça da şık bana kalırsa aynı zamanda içinde 700w powersupply ile beraber geliyor.

Ekran kartı olarak AMD'nin yeni ekran kartı olan 5700xt serisini koydum ancak bunlar ilk sürümleri en geç 1ay içinde daha iyi modelleri çıkıcak onları beklerseniz sizin için çok daha iyi olur.
Eğer 5700xt istemezseniz nvdia ekran kartı'da ekleyebilirim.
Kasa Güzelmiş Elinize Sağlık Onları Alırız Artık 12 Binden Fazla Çıksada Problem Yok Ekran Kartı Nvdia Olsa Daha Mutlu Olurum Sanırım Herşeyi RGB Seçmeniz Ayrı Güzel

Kasa Güzelmiş Elinize Sağlık Onları Alırız Artık 12 Binden Fazla Çıksada Problem Yok Ekran Kartı Nvdia Olsa Daha Mutlu Olurum Sanırım Herşeyi RGB Seçmeniz Ayrı Güzel
Şimdi nvida istiyorsanız rtx 2080 bile koyabilirim bu bütçeye ancak RGB'den kasadan anakarttan işlemciden feragat etmeniz gerekir. Ne düşündüğünüzü tam olarak iletirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da Radeon 5700xt vs Rtx 2080'in karşılaştırması inceleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı