Ryzen 7-2700X voltaj düşürmek

Hisokamorow

Hectopat
Merhabalar. Ryzen 7 2700X işlemcim oyunda yük altında 97 dereceye kadar çıkıyor. 6-7 aydır yaklaşık bu değerlerde kullanıyorum bir sıkıntı olmadı henüz, ancak her geçen gün maks derecenin artması beni tedirgin etti. Biraz forumlarda bakındığım zaman 2700X kullanıcılarının 45-65 derece arası kullandıkları halde tedirgin olduklarını gördüm. 90+ derecelerde uzun süre kullanmama rağmen bir sıkıntı olmaması beni acaba göstergesinde bir problem mi var sorusuna itiyor. Yok hayır doğru ise değerler 90+ derece çok yüksek ve voltajdan kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum. Anlayan arkadaşlardan ricam hiç bilmeyen bana voltajını nasıl ideal bir seviyeye alabilirim öğretirse çok minnettar olurum.
-Termal macun değiştim.
-Stok soğutucu kullanıyorum.
-Kasam matrexx 50 add-RGB 4F deepcool.
-Kasamın yan camını çıkartınca değer 90 dereceye düştü 95 civarlarından ancak yeterli değil ve çok fazla toz dolacağı için böyle kullanmak istemiyorum.
-Power Supply FSP700-60AHBC 700W 80+
-Kullandığım terman macun heatsink YK-151
Sistemim;
AMD Ryzen 7 2700X eight-Core Processor.
AMD Radeon RX 5600 XT.
Corsair 16 GB RAM 3200 MHz (2x8)
TUF B450 PRO GAMING.

Hiç böyle macun duymadım, kötü herhalde.
Hocam BIOS'dan 2,3 işlem yapınca bayağı düşecek o ısılar ama isimlerini unuttum.
Hocam undervolt yapın ilk.
Üstat orijinal üzerinde olan macunlar 95 idi 97 oldu bununla çok bir farkı yok. Dediğim gibi voltajdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, ancak biosta nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Yanlış işlem yapıp zarar vermek beni tedirgin ettiği için, bilen birisinden yardım alarak yapmam gerekiyor.

Üstat orijinal üzerinde olan macunlar 95 idi 97 oldu bununla çok bir farkı yok. Dediğim gibi voltajdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, ancak BIOS'ta nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Yanlış işlem yapıp zarar vermek beni tedirgin ettiği için, bilen birisinden yardım alarak yapmam gerekiyor.

BIOS'dan Core performance Boost'u kapatıp dener misin?
CPB'yi kapat ve dene.

CPB'yi kapat ve dene.
Tabi bakıcam hemen, ancak bir sorum daha var bios sürümüm 2202 ve yeni sürümler gelmişti beta sürümler önerilmediği için güncellememiştim. beta sürümlerini atlayarak güncellemem mümkün mü yoksa sıralı bir şekilde mi güncellemeliyim normal olduğu gibi?
CPB'yi kapat ve dene.
Kapattım ve bilgisayar hiç açılmadı ardından ayarı eski haline autoya alıp açıldı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı