Ryzen 7 3700X için ekran kartı ve monitör önerisi

MasumCellat

Femtopat
Katılım
24 Ocak 2021
Mesajlar
4
Arkadaşlar merhaba,
Size birkaç sorum olacak,
Arkadaşlar bilgisayarımda daha çok kodlama ve yazılım ile uğraşıyorum, öğrenciyim ders çalışıyorum ve boş zamanlarımda oyun oynamayı seviyorum. Günde en fazla 2-3 saat oynuyorum. Ryzen 7 3700X var babamla anlaştık sınav ortalamam ile okulda derece yaparsam orta bütçeyle bir ekran kartı alacağım. CS ve Valorant oynuyorum şu an ama yeni kart alınca crackli oyun indireceğim. Ekran kartı RDR2, GTA gibi oyunları orta ayarlarda kasmadan açsın yeter. Bu işlemciye hangi ekran kartı uygun olur? Bütçe 3,5 k. İkinci sorum 1080p 27 inch 144 Hz monitör uygun olur mu sisteme? Bütçe 2K en fazla monitör için. Dediğim gibi orta ayarlarda oyunları açsın yeter. 240 Hz'e falan gerek yok. Sorularım fazla oldu ama yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler. Tavsiye ettiğiniz ekran kartı ve monitörlerin linkini koyarsanız sevinirim.
 
Neden hocam açıklayabilir misin nedenini. Ben geniş ekran istiyorum ve daha çok FPS oyunları oynadığım için 1080p bana yetiyor 2K-4K ya gerek yok.



Hocam ekran kartı için bütçe 3,5 k. Monitör için bütçe 2 k.
Genelde gördüğüm yerlerde 27 inç 1080p de piksel sayarsınız deniliyor, emin değilim.
 

Hocam tavsiyeler için çok teşekkürler. Ekran kartlarına bakacağım. Ama monitör 27 inç olursa çok daha iyi olur çünkü hem ders çalışacağım hem de büyük ekrana alışkınım şu an 32 inch kullanıyorum. 27 inch tavsiye edebilirseniz çok güzel olur.

Genelde gördüğüm yerlerde 27 inç 1080p de piksel sayarsınız deniliyor, emin değilim.

Anladım, teşekkürler bilgi için :)
 
3000 liraya GTX 1660 Super alınabilir.


Sağ olun hocam tavsiye için bu kart diğerlerine göre bütçeye daha uygun bakacağım🙂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı