Ryzen 7 3700X ideal voltaj değeri nedir?

Anonymous Cell

Kilopat
Makaleler
1
Öncelikle herkese iyi akşamlar.
Ryzen 7 3700X işlemcime overclock yaptım. 4.27GHz'de 1.28V ile çalışıyor şu anda. Benim sormak istediğim ideal voltaj ayarını nasıl bulabilirim? Örneğin 1.25V ile çalıştırsam ne olur 1.30V ile çalıştırırsam ne olur?
Son olarak da ideal voltaj değerimi bulduğumu nasıl anlayabilirim? Teşekkürler.

Öncelikle herkese iyi akşamlar.
Ryzen 7 3700X işlemcime overclock yaptım. 4.27GHz'de 1.28v ile çalışıyor şu anda. Benim sormak istediğim ideal voltaj ayarını nasıl bulabilirim? Örneğin 1.25v ile çalıştırsam ne olur 1.30v ile çalıştırırsam ne olur?
Son olarak da ideal voltaj değerimi bulduğumu nasıl anlayabilirim? Teşekkürler.

Voltaj arttırılması aynı şekilde sıcaklıkların da arttırılmasına sebep olur. 1.150 voltaj da yeterli olur ancak burada sıcaklık değerleriniz de önemli, soğutucunuz nedir ve kaç derece alıyorsunuz? Stres tesi ile deneyebilirsiniz Prime95 ya da AIDA64 iyi stres testleridir.

Sıcaklığınıza bir bakın derim Prime95 veya Cinebench R20-R23 testine sokun ve sıcaklıklar kaç dereceye çıkıyor bir bakın önce.
Voltaj arttırmak sıcaklıkları da arttırır ve 3700X in pek overclocka gerek duyduğunu düşünmüyorum ancak sizin kararınız tabii ki.
Deneyerek kendiniz bulun BSoD görene kadar deneyin ve sıcaklıklara stabilitesine bir bakın.

Voltaj arttırılması aynı şekilde sıcaklıkların da arttırılmasına sebep olur. 1.150 voltaj da yeterli olur ancak burada sıcaklık değerleriniz de önemli, soğutucunuz nedir ve kaç derece alıyorsunuz? Stres tesi ile deneyebilirsiniz Prime95 ya da AIDA64 iyi stres testleridir.
240mm Cooler master sıvı soğutma, anakartım da msi x570 a-pro sizce 1.15 iyi mi ?

240mm Cooler Master sıvı soğutma, anakartım da MSI X570 A-PRO sizce 1.15 iyi mi?

Sadece 240mm olmasını bilmek yetmez, 1.15v iyi sayılabilir isterseniz stres testi yapın eğer mavi ekran gibi bir sorun olmazsa yeterli demektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı