Ryzen 7 3700X sistem ne kadar eder?

Ederinden fazla söylemiş. 4 bin liradan fazla vermem ben olsam. İşlemciyi ikinci el alıp bahsedilen diğer parçaları sıfır alarak 6 bine yakın bir paraya toplanabiliyor sistem.
 
Ederinden fazla söylemiş. 4 bin liradan fazla vermem ben olsam. İşlemciyi ikinci el alıp bahsedilen diğer parçaları sıfır alarak 6 bine yakın bir paraya toplanabiliyor sistem.
Sistemi tek tek toplasa 4600 liraya denk gelir bu parçaların bir kısmının kutu ve garantisi olur bir kısmının olmaz. Arkadaş 10 ay kullanmış sistemi garantileri hâlâ duruyor bütün kutu ve kutu içeriği duruyor bu da sistemi temiz yapıyor. Diğer yandan hazır sistem ile tek tek almanın arasında önemli farklar var. Yol masrafı var ve çok vakit alıyor. 4600 liraya denk gelir fakat bunun ulaşım masrafı yolda çekilen çile ve harcanan vakit en iyi ihtimalle 1 hafta olur harcanan para da 150 lirayı aşar. Harcanan 150 lira belki mühim değil ancak 1 haftadan uzun bir süre yolda çekilecek kahır hiç de iyi değil.

Tek tek almanın riski de oluyor. Alınan parçalar temiz de görünse belki çalışmayabilir. Bunun riski çok büyük dolandırılma ihtimalin, yolda senin veya teslim alırken bozma ihtimalin olabilir. AMD işlemcilerde pinler üzerinde oluyor belki taşırken belki de kontrol ederken pin kopabilir o anda fark edilmez ve kimin yaptığının da tespiti zor olur. Örnekler uzatılabilir fakat bu sistemin dışında ekran kartı yeni fırınlanmış ve size o şekilde satılıyor da olabilir. O ekran kartı 3-4 ay idare eder belki ama bozulduktan sonra artık mahkemeye bile verseniz o satıcıya hiçbir şey olmaz. Bu sistemde ekran kartı yok ama ikinci el alacak kişiler buna dikkat etsin. Toplu bir şekilde ekran kartı ve bilumum sistem bileşenleri satan satıcıları bulsunlar. Bu tarz satıcılardan çokça var bazıları da çok yardımcı oluyor ve genel anlamda fiyatları da uygun tutuyorlar.

Toplu bir şekilde almanın bütün parçaları tek seferde alıyorsunuz bir gün içerisinde hazır bir sistem yapmanız olası. Çalışır vaziyette kontrol etme şansınız çok daha yüksek, tekli satışlarda adam sistemi tamamen dağıtmıştır kontrol edecek platformu olmayınca körü körüne almak zorunda kalıyorsunuz. Genel anlamda hazır sistemlerin pahalı olmasının sebepleri de bunlardır. İkinci elde tekli bir şekilde alsanız 1000 liraya varan ucuzluk bile yakalayabilirsiniz ancak harcadığınız şey bu sefer emek, alınan risk ve vakit oluyor. Duruma göre tekli almak tercih edilir fakat bu sistem için tercih edileceğini sanmıyorum.

İşlemciyi ikinci el alıp diğer parçaları sıfır almak 6 bin liraya mâl ediliyorsa 4 bin liradan daha fazla her türlü bu sisteme verilir. Aradaki fiyat farklarını iyi değerlendirin bence.
Kasa = MSI MAG Vampiric 011C.
Fan = 3 Adet Akasa Viper.
İşlemci = Ryzen 7 3700X.
Ekran Kartı = Yok.
RAM = Corsair Vengeance (2x8GB) DDR4 3600MHz.
Anakart = Gigabyte B450M H
SSD = James Donkey 480GB.
Güç Kaynağı = Corsair VS650 80+
10 aylık sistem, garanti kutu, her şeyi var.
4.5 veriyor arkadaş. Adil bir fiyat mıdır acaba?
En fazla 4.5 verebiliyorsa bu tarz bir sistemi tekli bir şekilde toplasın anca toplar. Sistemin ederi en az 5-5.5k arası. 10 ay kullanılmış gayet temiz bir sistem. Sistem özelliklerine göre hazır satılan ilanlara baktım en ucuz ilan size ait. Siz 5.000 yazmışsınız arkadaş da klasik pazarlık yaparak 4.500 teklif etmiş. 6.000 yazsanız 5.500 olur mu yazan çıkacaktır. :)
 

Geri
Yukarı