Ryzen 7 3700X sistem tavsiyesi

Nilva

Decapat
Herkese merhaba. İstediğim sistemi yavaş yavaş toplamaya başladım. Sizin de fikir ve önerilerinizi almak istedim.

Elimde CM TD500 mesh kasa ve Gigabyte 2070 Super ekran kartı var.

Kalan malzemeler için 7300TL civarı bir bütçe ayırabildim. Genel olarak oyun, render ve hobi olarak az da olsa yayın için kullanacağım.

Aklımdaki malzemeler şunlar:
Ryzen 7 3700X.

SilverStone PF360 sıvı soğutucu.
SilverStone PF360 ARGB 3x12cm Fan Intel & AMD Uyumlu 360mm Sıvı Soğutucu (SST-PF360-ARGB) | Teknobiyotik ( gönlüm hava soğutucudan yanaydı ancak fiyatları çok artmış ben de buna yöneldim. Üst tarafta da ekstra egzoz fan iyi olur dedim. Arkay.

ASUS TUF B550 PLUS.

G.Skill 2x8 3200 CL 16 RAM.

Samsung 1TB 860 QVO SATA SSD.
SAMSUNG 1TB 860 QVO SATA 3.0 2.5" SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma) | ITOPYA ( yakın zamanda da bir tane M.2 eklemeyi düşünüyorum )

High Power 750W 80+ Gold GD.

Son olarak şöyle bir kontrolcü düşünüyorum ama kafam biraz karışık bu konuda. Kasanın ve soğutmanın içinden kendi küçük kumandaları çıkıyor, anakartta da ARGB girişi var ama tek bir çoklu kumanda alıp hepsini kontrol etmem daha kolay olur diye düşündüm. Bu konuda biraz aydınlanmaya ihtiyacım var sanırım.
Parçaların uyum konusunda bir sorunu yok sanırım. Yine de bilgili arkadaşlarımız bir bakıp fikrini söylerse çok makbule geçer.

Herkese iyi forumlar.
@Sylveon Hocam sen beni etiketle, ben yardımcı olurum demiştin. Bi göz atar mısın?

Son düzenleme:
Kumanda gereksiz onu baştan söyleyeyim zaten anakart yazılımı üzerinden kontrol ediliyor.

Önerim:
veya modüler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı