Daha fazla
- Meslek
- Makine Müh.
Giriş seviyesi anakartların sorunları ile ilgili bir sürü forumda başlık var. B450'nin giril seviyesi ile tavsiye ettiğim anakart arasında 150/200 lira gibi bir fark var. Değmez bence problem yaşamaya. Ama tabiki karar sizin. Ben benzer sistemi toplayacak olsam B450 seviyesinde orta karar alırım. Ne üst ne giriş.Anladım. Safa Bey, ben aşağıya sizin de önerilerinizle kurduğum sistemi yazayım o zaman.
Kasa ve güç kaynağını en son aşamada seçeceğim. Şimdilik B450 anakart alacağım yoksa fiyat yükseliyor. Sonuçta B450 anakart ile de şimdilik performans alırım değil mi?
- Anakart - Gigabyte B450 Aorus Elite
- İşlemci - Ryzen 7 3700x
- Ram - G.Skill 16GB(2x8) Trident Z Neo RGB 3600mhz CL16
- Ekran Kartı - Asus GeForce GTX1660Ti ROG Strix OC 6GB GDDR6 192 Bit
Bir de B450 almışken giriş seviye bir B450 mi alsam yükseltene kadar? Sizin görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda.
Tabiki alırsınız. AMD bunun garantisini veriyor zaten. Ama BIOS güncellemesi yapmak zorunda kalacaksınız. Eğer sistemi siz toplayacaksanız bu biraz problem olabilir. Çünkü bazı B450'ler görüntü vermiyor 3000 serisi ile bazıları veriyor. Eğer siz toplamatacaksanız zaten toplatacağınız yer eski bir işlemci takıp BIOS'u güncellerler. Montajı siz yapacaksanız aldığınız yerden rica edebilirsiniz anakartın BIOS'unu güncelleyip göndersinler.
3600 Mhz ile 3200 Mhz arasında muhteşem performans farkı yok. Ama ciddi fiyat farkları var. 3200 Mhz CL16 hem fiyat düşürür hemde performansı öldürmez.
Ekran kartında ise Gigabyte 1660 Ti Windforce daha ucuz. 200/300 TL kadar. Yada RX 580 de alınabilir.