Ryzen 7 3700X ve GT 1030 sistem için PSU önerisi

@dogant MWE serisi sıkıntılı bir seri. Ben alınmasını önermiyorum.

@dogant MWE serisi sıkıntılı bir seri. Ben alınmasını önermiyorum.

Bu yeni seri ve tam modüler Gold serisi. Sıkıntı olan yarı modüler olması lazım.

V serisini Seasonic yapıyordu, bu seri de Seasonic üretimi olabilir (araştırmadım, sadece tahmin). 16 AWG kablolarının olması bu ihtimali güçlendirdi bende :)

Bütçe varsa Seasonic tavsiye ederim direkt. Bulabildiğim en uygun fiyatlı PSU bu.

Bende Cooler Master Mwe 750 watt psu var hayvan gibi bobin sesi geliyor. H500 mesh kasaya dahil aldım kampanya var diye sıkıntılı bir seri olduğunu bilmeme rağmen. Güç kaynağı diyorsak şahsen Corsair ve diğerleri diye bakarım meseleye.

Bende Cooler Master Mwe 750 Watt PSU var hayvan gibi bobin sesi geliyor. H500 mesh kasaya dahil aldım kampanya var diye sıkıntılı bir seri olduğunu bilmeme rağmen. Güç kaynağı diyorsak şahsen Corsair ve diğerleri diye bakarım meseleye.

Corsair'in RM serisi iyi, altı pek iyi değil. Hangi modeli var sizde? Linkte attığım model mi?

V serisi artık TR'ye gelmiyor sanırım kurdan dolayı. CM'nin en iyi serilerinden birisi Platinium serisinden sonra.

Corsair'in RM serisi iyi, altı pek iyi değil. Hangi modeli var sizde? Linkte attığım model mi?
Şu linkteki model COOLER MASTER MWE WHITE 750W 80+ 120mm Fanlı PSU | ITOPYA

Full modüler değil. Ama bunun full modüler serisini kullanan bir arkadaşım var onda da fena bobin sesi var. Bu Mwe modeli gerçekten problemli full modüler olsun yarı modüler olsun, yabancı forumlarda da benzer şikayetler çok fazla. Corsair en iyisi bana göre. İkinci sıraya Fsp yazarım.

Şu linkteki model COOLER MASTER MWE WHITE 750W 80+ 120mm Fanlı PSU | ITOPYA

Full modüler değil. Ama bunun Full modüler serisini kullanan bir arkadaşım var onda da fena bobin sesi var. Bu Mwe modeli gerçekten problemli Full modüler olsun yarı modüler olsun, yabancı forumlarda da benzer şikayetler çok fazla. Corsair en iyisi bana göre. İkinci sıraya FSP yazarım.

Bunun benim attığım PSU tamamen farklı model yalnız. Sizin PSU'u giriş seviyesinin biraz üstü. Verimlilik konusunda pek iyi değil, bileşen kalitesi düşük.
Corsair fiyatına kesinlikle Seasonic tavsiye ederim ben ya da bulunabiliyorsa EVGA ya da yine Seasonic üretimi olan CM V serisi.

8+ 4 pin Corsair'de RM850X ile başlıyor. Onun fiyatı da şu an 1500 TL üzerinde.

Bunun benim attığım PSU tamamen farklı model yalnız. Sizin PSU'u giriş seviyesinin biraz üstü. Verimlilik konusunda pek iyi değil, bileşen kalitesi düşük.
Corsair fiyatına kesinlikle Seasonic tavsiye ederim ben ya da bulunabiliyorsa EVGA ya da yine Seasonic üretimi olan CM V serisi.

8+ 4 pin Corsair'de RM850X ile başlıyor. Onun fiyatı da şu an 1500 TL üzerinde.
Sizin tavsiye ettiğiniz de iyidir ben bilmiyorum o markayı. Zaten değiştireceğim yakında Corsair Platinium serisi alıp meseleye neşteri vuracağım. :)

Ryzen7 3700X.
Ekran kartı GT1030. neden peki?

Düşük FPS fetişim var kanka.
Belki şu an GT1030 ile idare edip gelecekte ekran kartı alacak olabilir.

İş için kullanıyorum ekran kartına ihtiyacım yok o yüzden :)

Teşekkürler dostum tavsiyene uyuyorum.
Bütçe yazmamışsınız ama sizin sisteme uyumlu en uygun fiyatlı PSU'lardan birisi bu:

Anakartınızda 8+4 pin CPU girişi var ve bu nedenle 4+4 pin + 8 pin ya da 4+4 X2 pin PSU bakmanız iyi olacaktır ileride sorun yaşamamak için ve OC için. Sadece 8 pin takılıp diğer 4 pin boş olacak şekilde de kullanılır ama bu pek tavsiye edilmiyor.

Bahsettiğim PSU'ların da %90'ı 850W ve üzeri. Bir tek 750W olarak bu modeli buldum. Bütçe ayırabiliyorsanız alın derim.

Teşekkürler dostum yardımın için alelacele yazdım o yüzden belirtemedim bütçeyi de fazla geldi be :D.

Son düzenleme:
Düşük FPS fetişim var kanka.

İş için kullanıyorum ekran kartına ihtiyacım yok o yüzden :)

Teşekkürler dostum tavsiyene uyuyorum.

Teşekkürler dostum yardımın için alelacele yazdım o yüzden belirtemedim bütçeyi de fazla geldi be :D.
Bende bunu merak ediyordum. cevabın için teşekkürler. İş için demiş olduğun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı