Ryzen 7 3700X ve GTX 1650 Super sistem donuyor

karadayiii

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhabalar,

Nisan ayında aşağıda belirttiğim sistemi topladım. Sıkıntısız bir şekilde kullanıyordum fakat şu zamana kadar... Bazı zamanlar bilgisayar aniden herhangi bir hata vermeden reset atana kadar o anki ekranda kalıyor, donuyor. Kontrol sağladığımda herhangi bir ısı yükselmesi gibi bir sıkıntı gözükmüyor. İlginç gelebilir fakat aklıma gelen şey ise yakın zamanda taşındığım için bilgisayar kasasını taşırken sallanmış olup içindeki parçaların yerinden oynaması mı diye düşünüyorum. Çünkü yeni taşındığım eve geçtikten sonraki günlerde bu donma sıkıntısını yaşamaya başladım. Bazı forumlarda ise voltaj dalgalanması sebebiyle de olabiliyor gibi yazılar da okudum acaba bunun da etkisi olabilir mi? 3'lü uzatma kablosunu değiştirmeyi de düşünüyorum.

Sistem:
AMD Ryzen 7 3700X.
Zotac GTX 1650 Super.
MSI B450M-A PRO Max.
2x8 G.Skill 3000 MHz RAM.
Team group 480 GB SSD.
Corsair VS550 550W 80+

Son düzenleme:
Farklı bir diske kurmanız lazım Windows ve oyunu. Daha sonra farklı bir PSU ile denemeniz lazım. En ideal olanı bu. Ama tabii ki de test etmeden kesin bu yüzdendir diyemeyiz biraz karmaşık sorunlar genelde bu donma sorunları RAM'lerden de olabilir.
Bu tür imkanlara maalesef sahip değilim. PSU, SSD veya hangi parçada sıkıntı var ise bunu saptayıp garanti imkanından yararlanarak sorunu çözmek istiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı