Ryzen 7 3750H internette gezinirken 80 derece

alpglo

Decapat
Katılım
13 Nisan 2021
Mesajlar
112
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bugün 1,5 yıllık laptopumu termal macun değişimi ve fan temizliği için servise verdim. Servisten aldığımda sıcaklık değerlerinin hala çok yüksek olduğunu fark ettim. İnternette gezinirken CPU sıcaklığı belli kısa aralıklar hariç 75-80'in altına düşmüyor. Hiç de yüksek grafiklere sahip olmayan bir oyundaykenki durum ise ekteki fotoğrafta. Sizce ne yapmalıyım? Yapmam gereken yazılımsal bir ayar var mıdır yoksa sorun donanımsal mıdır? Teşekkürler. Laptopum HP Pavilion 15 Ryzen 7 3750 GTX 1660 Ti.
Ekran görüntüsü 2022-08-09 214613.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal bir durum yok. Servise geri götürüp durumu anlatacaksın hocam, adam gibi yapsınlar işlerini. Bir de aida64 ile kontrol eder misin sıcaklık değerlerini, ayrıca aynı program ile sistem kararlılık testi de yapar mısın sıcaklık değerlerini izleyerek.
 
Klasik SMS infocomm'un beceriksiz teknisyenleri işte. Benim 5 defa laptobumu üst üste mahvettiler. Orada çalışan teknisyenler Asus'a düşman değilse ne olayım. Termal macunu fazla sürmüş veya sürmeyi unutmuş. Veya heatsink'in vidasını sıkmayı unutmuş olabilirler. (Evet o kadar beceriksizler işte)

Normal bir bilgisayarcıya götürüp 200 liraya termal macunları yenileyin çok daha mantıklı. Bir kez daha servise gönderirseniz farklı sorunlarla geri dönme ihtimali yüksektir.
 

Geri
Yukarı