Ryzen 7 3750H ve GTX 1650 FPS Sorunu

SrcnTSC

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Asus TUF FX505DT-BQ030 Modelini kullanıyorum. Ryzen 7 ve 1650 ekran kartlı, 8 GB RAM ve 512 model ile BF1'de orta ayarlarda hikaye modunda 50-60 arası Online modda 35-55 FPS arası alıyorum. FPS sürekli düştüğü için baya kasıyor. İşlemci sıcaklığı en fazla 78 ekran kartı ise 75 gördüm. RAM kullanımı 7600 civarında geziniyor. Sizce nedeni nedir? Yaşanan kasma yetersiz RAM ile mi alakalı ona göre RAM alacağım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ryzen işlemcilerde RAM frekansı ve Dual channel olması önemli. 8GB RAM eklemesi yaparsanız sorununuz çözülecektir. İşletim sistemi tek başına 3-4 GB RAM kullanıyor. Size ise 4GB RAM kalıyor siz düşünün :)

Ryzen işlemcilerde RAM frekansı ve Dual Channel olması önemli. 8 GB RAM eklemesi yaparsanız sorununuz çözülecektir. İşletim sistemi tek başına 3-4 GB RAM kullanıyor. Size ise 4 GB RAM kalıyor siz düşünün :)
Drop sorunu o yüzden olma ihtimali var diyorsunuz yani. Benimde aklıma başka seçenek gelmiyor. Isınma deseniz yok sistem gayet stabil fakat böyle kasması moral bozuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Drop sorunu o yüzden olma ihtimali var diyorsunuz yani. Benimde aklıma başka seçenek gelmiyor. Isınma deseniz yok sistem gayet stabil fakat böyle kasması moral bozuyor.
RAM kullanımından kaynaklanıyor. Aynı RAM'den alırsanız sorununuz çözülecektir.

Ryzen işlemcilerde RAM frekansı ve Dual Channel olması önemli. 8 GB RAM eklemesi yaparsanız sorununuz çözülecektir. İşletim sistemi tek başına 3-4 GB RAM kullanıyor. Size ise 4 GB RAM kalıyor siz düşünün :)
Kusura bakmayın sizide yoruyorum fakat aynı model RAM'i bulamıyorum. Farklı bir model alsam Dual çalışır mı sizce ya da öneriniz var mı hangi RAM'i almalıyım. Şimdi ki kullanılan RAM markasını ilk defa görüyorum kaliteli mi bilginiz var mı? ASUS dandik bir şey kullanmaz gibi geliyor ama bilemedim.

Adsız.png
Adsız2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın sizide yoruyorum fakat aynı model RAM'i bulamıyorum. Farklı bir model alsam Dual çalışır mı sizce ya da öneriniz var mı hangi RAM'i almalıyım. Şimdi ki kullanılan RAM markasını ilk defa görüyorum kaliteli mi bilginiz var mı? ASUS dandik bir şey kullanmaz gibi geliyor ama bilemedim.
Uyumlu çalışacaktır. Sizin RAM'inizin markası SK Hynix yani en iyi firmalardan birisi.

Uyumlu çalışacaktır. Sizin RAM'inizin markası SK Hynix yani en iyi firmalardan birisi.
Çok teşekkür ederim.
Dostum bu yük bindiren oyunlara girince kasadan tahminimce işlemci den gelen cızırtı normal mi bir bilgin var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı