Ryzen 7 3800X İşlemci Hızı Sorunu

Paksilasyon

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar,

Yeni kurduğum bilgisayarımın işlemci frekansı kutusunda "3.9 GHz Base" ve "4.5 GHz Max" olarak gözüküyor. Fakat işlemcinin frekansını harici bir şekilde kontrol ettiğimde "idle" durumdayken 3.9, şuan bu konuyu yazarken ise 4.2'leri görüyor. Bu normal midir acaba?

Evet normaldir hiç kafana takacak bir şey yok.

Teşekkür ederim, peki paylaştığım CPU sıcaklıkları hakkında yorumunuz nedir? Min, Max değerler var, ama ortalama değer en sağdaki sütunda. Sistem de aşağıdaki gibi:

İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X 3.9 GHz
Anakart: ASUS Prime X570-P ATX AM4
Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 2070 Super 8 GB Windforce OC 3X
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8) DDR4 - 3200
SSD: Adata XPG SX8200 PRO 512 GB M.2

İdle modu bildiğim kadarıyla soğuksa yüksek hıza sıcaksa düşük hıza alıyor GHz'i

Idle modunda değilim aslında, orda kastım bilgisayarın bomboş duruyor olmasıydı

Sıcaklık değerleri de normal.
Bu arada aynı işlemciyi kullanıyorum 1.25 voltaj 4.3'de stabil şekilde kullanıyorum.

Bu şekilde mi kullanmamı önerirsiniz? Bir de 2x8 3200 ram var, ama 2133 çalışıyorlar hep.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim bunu görmüştüm, burada CPU'yu OC etmiyorlar değil mi, sadece RAM'ler ediliyor. Yanlış anlamayım da. Bir de RAM hızını arttırsam nasıl bir negatif dönüş alırım?

Yani kasa sıcaklığı mı artar ne olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…