Yeni kurduğum bilgisayarımın işlemci frekansı kutusunda "3.9 GHz Base" ve "4.5 GHz Max" olarak gözüküyor. Fakat işlemcinin frekansını harici bir şekilde kontrol ettiğimde "idle" durumdayken 3.9, şuan bu konuyu yazarken ise 4.2'leri görüyor. Bu normal midir acaba?
Selamlar, Technopat başta olmak üzere yerli/yabancı birçok forumda Ryzen işlemcilerin boştayken veya yük altında fazla ısındığına dair birçok konu mevcut. Ben dahil birçok Ryzen kullanıcısı bu konuyla ilgili ne yapacağını bilmiyor ve herkes kendince çözümler üretip insanlara onu tavsiye ediyor...
Teşekkür ederim bunu görmüştüm, burada CPU'yu OC etmiyorlar değil mi, sadece RAM'ler ediliyor. Yanlış anlamayım da. Bir de RAM hızını arttırsam nasıl bir negatif dönüş alırım?
Selamlar, Technopat başta olmak üzere yerli/yabancı birçok forumda Ryzen işlemcilerin boştayken veya yük altında fazla ısındığına dair birçok konu mevcut. Ben dahil birçok Ryzen kullanıcısı bu konuyla ilgili ne yapacağını bilmiyor ve herkes kendince çözümler üretip insanlara onu tavsiye ediyor...
Teşekkür ederim yazı için, az önce hızlıca bir göz attım ve evet içim biraz olsun rahatladı. Son olarak, CPU Package Temperature ve CPU Core Temperature ölçümlerinden hangisini baz almalıyız bir bilginiz var mı acaba?