Ryzen 7 3800X overclock nasıl yapılır?

Siz söylediğimi yapar mısınız. BIOS üzerinden 4.4 GHz ayarlayıp 1.3 voltaj verin sistem açılırsa teste sokun 10 dakika stres testinde kalsın kapanmadan durursa sıcaklık değerleriniz abartı olmazsa kapatın voltajı 1.2750 indirin deneye deneye bulucaksınız.

Pekala, 4.4 GHZ ayarlarıp CPU Voltage'ye girip "1.3000" vereceğim. 10 dakika stres testine sokacağım ve geri geleceğim.

BIOS> F7 (advanced mode)> AI Tweaker> VDDCR CPU VOLTAGE seçeneğine gel. Override diyebiliyorsan override de ve 1.2V'a ayarla. Override yerine offset varsa +0.1 olarak ayarla.

Yine aynı menüden CPU multiplier'ı 42 yap.

Geldim. 4,4 GHZ ayarladım sadece baktığımda 1334V yazıyordu orada zaten iki yerdede ve stres testine giriş yaptığımız uygulamada kullandığı volt 1.3 VOLT olduğu yazıyordu. 10 dakika stres test yapamadım ama 5 dakika yaptım, sonuç 92 derece. Ben beklettikçe dahada yavaş yavaş yükselmeye başlıyor.

Bahsettiğiniz CPU Multiplier'i 42 yapmaya gidicem şimdi. Yapıp geri gelirim
Bu arada anakartın biosunu güncellemedim, onu daha sonraya halledeceğim.

CPB'yi kapatın o şekilde voltaj girin.

Pekala, anladığım kadarıyla "Core Performance Boost" olayından bahsediyorsunuz. Sonra öyle mi VOLT'u değiştireyim? Bu arada işim çıktı. Yarın bu olayları deneyeceğim, siz cevabını yazmayı unutmayın. Bios'u güncellememde gerekecek.

Son düzenleme:

Evet CPB açıkken biraz fazla voltaj veriyor yarın bu konuda buluşalım hayırlı geceler.

Selamlar hocam, online olduğunuzda bana geri dönüş yaparsınız.

Anakartın biosunu güncelledim ve işlemciyi tekrardan "4.40 GHz'ye" çektim. Voltajı konrtol ettim tekrardan ve 1.3 zaten. Baktım detaylı bir şekilde şu anda yapabileceğim başka bir olay var mıdır?

Aleyküm selam dostum naptın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…