Ryzen 7 3800X overclock nasıl yapılır?

Eki Görüntüle 638642
Voltaj değerleri derken bundan mı bahsediyorsunuz yoksa BIOS'ta olan mı?
Eki Görüntüle 638649
Eki Görüntüle 638650
Voltaj değerleri şu anda bu. Büyük ihtimal bahsettiğiniz bu.

Mesajı sonra düzenleme yapıp bir soru daha sormuşsunuz, onunda cevabını vereyim; işlemcimi stres testine soktuktan bir süre sonra 76-80-82-84-86-88 diye ilerliyordu ve ara ara düşmeler oluyordu gözlemlediğim kadarıyla.

Siz söylediğimi yapar mısınız. BIOS üzerinden 4.4 GHz ayarlayıp 1.3 voltaj verin sistem açılırsa teste sokun 10 dakika stres testinde kalsın kapanmadan durursa sıcaklık değerleriniz abartı olmazsa kapatın voltajı 1.2750 indirin deneye deneye bulucaksınız.
 
Siz söylediğimi yapar mısınız. BIOS üzerinden 4.4 GHz ayarlayıp 1.3 voltaj verin sistem açılırsa teste sokun 10 dakika stres testinde kalsın kapanmadan durursa sıcaklık değerleriniz abartı olmazsa kapatın voltajı 1.2750 indirin deneye deneye bulucaksınız.

Pekala, 4.4 GHZ ayarlarıp CPU Voltage'ye girip "1.3000" vereceğim. 10 dakika stres testine sokacağım ve geri geleceğim.
 
Geldim. 4,4 GHZ ayarladım sadece baktığımda 1334V yazıyordu orada zaten iki yerdede ve stres testine giriş yaptığımız uygulamada kullandığı volt 1.3 VOLT olduğu yazıyordu. 10 dakika stres test yapamadım ama 5 dakika yaptım, sonuç 92 derece. Ben beklettikçe dahada yavaş yavaş yükselmeye başlıyor.

Bahsettiğiniz CPU Multiplier'i 42 yapmaya gidicem şimdi. Yapıp geri gelirim
Bu arada anakartın biosunu güncellemedim, onu daha sonraya halledeceğim.
 
Geldim. 4, 4 GHz ayarladım sadece baktığımda 1334V yazıyordu orada zaten iki yerdede ve stres testine giriş yaptığımız uygulamada kullandığı Volt 1.3 Volt olduğu yazıyordu. 10 dakika stres test yapamadım ama 5 dakika yaptım, sonuç 92 derece. Ben beklettikçe daha da yavaş yavaş yükselmeye başlıyor.

Bahsettiğiniz CPU Multiplier'i 42 yapmaya gideceğim şimdi. Yapıp geri gelirim.
Bu arada anakartın BIOS'unu güncellemedim, onu daha sonraya halledeceğim.

CPB'yi kapatın o şekilde voltaj girin.
 
Pekala, anladığım kadarıyla "Core performance Boost" olayından bahsediyorsunuz. Sonra öyle mi Volt'u değiştireyim? Bu arada işim çıktı. Yarın bu olayları deneyeceğim, siz cevabını yazmayı unutmayın. BIOS'u güncellememde gerekecek.

Evet CPB açıkken biraz fazla voltaj veriyor yarın bu konuda buluşalım hayırlı geceler.
 
Selamlar hocam, Online olduğunuzda bana geri dönüş yaparsınız.

Anakartın BIOS'unu güncelledim ve işlemciyi tekrardan "4.40 GHz'ye" çektim. Voltajı konrtol ettim tekrardan ve 1.3 zaten. Baktım detaylı bir şekilde şu anda yapabileceğim başka bir olay var mıdır?

Aleyküm selam dostum naptın?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı