Ryzen 7 3800X ve MSI RTX 2080 Gaming X Trio sistem

Mustafa BERZAH

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Memur
22 Eylül itibariyle aşağıdaki sistemi topladım. Sistem olarak iyi bir donanım topladığımı düşünüyorum ( 15 yıldır laptop kullanıyorum pek masaüstü hardware ile ilgili bilgim yok) sizden de bilgi almak istedim aynı zamanda yaşadığım birkaç sorunu paylaşıp sizde de aynı sorun varsa bilgi almak istedim.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X
  • Anakart: ASUS TUF X570 GAMING Plus Wi-Fi ( Eylül 2019'da piyasaya çıktı)
  • Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 2080 GAMİNG X TRİO OC 8 GB
  • RAM: G.Skill 16 GB (1*16) RipjawsV Red DDR4 3000MHz CL16 1.35V Single RAM Kasa: Cooler Master Masterbox MB511 Mesh 3*120MM RGB Fanlı MidT ATX Tower SSD: Samsung 512 GB 970 Pro M.2 SSD Okuma 3500 MB Yazma 2300 MB
  • HDD: WD 3.5" 1TB 7200 RPM 64MB SATA İşletim Sistemi: OEM Windows 10 64 Bit Türkçe
  • Sıvı Soğutucu: Thermaltake Water 3.0 240MM ARGB Sync Edition AllinOne Güç Kaynağı: Thermaltake Toughpower 80 Plus 850 Watt Gold Full Modüler
  • Monitör: MSI MAG 271CQR 27" 2K 144Hz 1ms Curved Screen
Yaşadığım sıkıntı monitörde. Muhtemelen sorun color banding. Oyunlarda pek yaşamıyorum ama masaüstü resimlerde filmlerde vs karanlıkta kalan kısımlarda gök kuşağı katmanı gibi oluşan şekiller var. Cümlelerle anlatamıyorum ama görsellerde fikriniz olabilir. Diğer monitörler ile kıyaslama yaptım onlarda da mevcutta bu sıkıntı var. Sanırım ekran büyüklüğü ile alakalı ve resim kalitesi ile de alakalı. Şimdiden görüş paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. Bu arada 3D Mark Benchmark yaptım Fire Strike Ultra'da 12 500 küsür puan aldım bu iyi bir puan mıdır diğer muadil sistemlerle kıyas ediyorum daha yüksek puan almışlar.

Not: Ekteki resmin sol üst köşesindeki renk katmanları.

20190925_190430.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı