Ryzen 7 4800H + GTX 1660 Ti sistem GTA V FPS düşüşü

Makaleler
1
Arkadaşlar laptopa GTA 5 indirdim, oyun içi grafik ayarlarını resimlerdeki gibi yapıp oyundayken performans testi yaptım. Başlarda 55-60 FPS arası sabit güzel bir şekilde gidiyordu ama en son şehir içi arabayla olan bölümde FPS 10lara kadar düşüyor. 3-4 kere tekrar test ettim hepsinde de aynı oldu. Laptop özellikleri oyunu çok yüksek ayarlarda oynamak için gayet yeterli sadece RAM 16 değil 8 GB. 8 GB zaten önerilen sistem gereksinimi. Neden böyle oluyor anlamadım.
Laptop Asus Tuf A15, Ryzen 7 4800H işlemci ve GTX 1660 Ti ekran kartı mevcut. FPS değerleri ve grafik ayarlarına resimlerden bakabilirsiniz.

Ekran Görüntüsü (775).png

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (768).png
    Ekran Görüntüsü (768).png
    3,7 MB · Görüntüleme: 60
  • Ekran Görüntüsü (772).png
    Ekran Görüntüsü (772).png
    2,4 MB · Görüntüleme: 66
  • Ekran Görüntüsü (763).png
    Ekran Görüntüsü (763).png
    1,9 MB · Görüntüleme: 59
  • Ekran Görüntüsü (764).png
    Ekran Görüntüsü (764).png
    1,9 MB · Görüntüleme: 60
  • Ekran Görüntüsü (765).png
    Ekran Görüntüsü (765).png
    1,9 MB · Görüntüleme: 65
  • Ekran Görüntüsü (766).png
    Ekran Görüntüsü (766).png
    2 MB · Görüntüleme: 64
RAM'den kaynaklı bende i5 10300H 1660 Ti var 16 GB RAM tek kanal fakat 70-80 FPS alıyorum Ultra'da. Bir 8 daha alıp çift kanal 16 yaparsan performans baya bi artacaktır.11gb ram kullanıyor bende

FXAA seçeneğinin altındaki MSAA olan seçeneği 4X'den KAPALI konuma getirirseniz, FPS'niz bayağı bir yükselecektir. Ayrıca V-SYNC ayarını da kapatırsanız, FPS'yi serbest bırakmış olacaksınız ve doğal olarak, oyun, sisteminizin performansına bağlı olarak, verebileceği en yüksek FPS'yi size sunacaktır.

FXAA seçeneğinin altındaki MSAA olan seçeneği 4X'den KAPALI konuma getirirseniz, FPS'niz bayağı bir yükselecektir. Ayrıca V-SYNC ayarını da kapatırsanız, FPS'yi serbest bırakmış olacaksınız ve doğal olarak, oyun, sisteminizin performansına bağlı olarak, verebileceği en yüksek FPS'yi size sunacaktır.
Ekran 60Hz V-Sync o yüzden açık.

Arkadaşlar laptopa GTA 5 indirdim, oyun içi grafik ayarlarını resimlerdeki gibi yapıp oyundayken performans testi yaptım. Başlarda 55-60 FPS arası sabit güzel bir şekilde gidiyordu ama en son şehir içi arabayla olan bölümde FPS 10lara kadar düşüyor. 3-4 kere tekrar test ettim hepsinde de aynı oldu. Laptop özellikleri oyunu çok yüksek ayarlarda oynamak için gayet yeterli sadece RAM 16 değil 8 GB. 8 GB zaten önerilen sistem gereksinimi. Neden böyle oluyor anlamadım.
Laptop Asus Tuf A15, Ryzen 7 4800H işlemci ve GTX 1660 Ti ekran kartı mevcut. FPS değerleri ve grafik ayarlarına resimlerden bakabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1005317
Dostum bende de aynı işlemcili GTX 1650 Tİ var. 16gb ram var sadece bir de fark olarak seninle. GTA 5 de ben oyunun fps testine hiç bakmadım ama oyunu oynarken genel de 70-80 fps oynuyorum. Gerçi ilk indirip açtığım da 90 lardaydı sonra yer yer 60 olmakla 70-80 arası geziniyor. Gerçi gta 5 oynamıyorum denemiştim sadece ama... Bence senin bu normal değil gibi geldi bana ki ekran kartın benden çok daha iyi 6 gb en azından benm ki ise 4 gb. Gerçi vysnc açıkmış ondan 60'dır fps değerin. Onu kapatıp dener misin bir de ?

Eki Görüntüle 1005317
VSYNC her oyunda açıyor musunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı