Ryzen 7 5700X için termal macun önerisi

Sadece termal iletkenlik değerine ve fiyatına bakarak macun alanlar hata ediyor. Daha da kötüsü tecrübe etmeden öneride bulunanlar var. Onlara verilecek cevap maalesef forum kurallarına aykırıdır. Bir de doğruyu söyleyene topluca dislike atarak zorbalık yapma huyları var.

4 gr MX-4 yerine 2 gr MX-6 almak daha mantıklıdır. Her iki macunu da yetkili satıcıdan(orijinal) alıp kullanmış birisi olarak söylüyorum. MX-4 ciddi sorunludur. Sadece az ısınan bir işlemci kapağı üzerine sürüp kullanılmaya müsait. Bu senaryoda gayet güzel performans veriyor çünkü ısı iletimi başarılı. Ancak kendisi aynı zamanda piyasadaki en düşük viskoziteye sahip macunlardan birisidir. Bu yüzden başka bir şekilde kullanılmaya müsait değildir. Hele ki laptop veya ekran kartı çipine sürmek büyük bir hatadır. Bunu da bizzat deneyimledim. Bir hafta geçmeden pump out oluyor.

MX-4 macunu benim işlemcim olan Ryzen 7 3700X'i (4.2 GHz sabit) en fazla bir yıl etkisini kaybetmeden idare ediyor. 5700X için beklentinin altında kalabilir. 2 gr MX-6 dikkatli kullanılırsa dört defa sürülebilir. Veyahut ekran kartına da lazım olursa ona da sürülebilir. Ancak MX-4 olmaz. MX-6 daha iyi bir yatırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı