Fan düzgün oturmamıştır havasız yerde kalıyor macun kalitesi her şey etkiler.
İstediği macunu sürsün. Stok fan 5500'den üstünü soğutamıyor. Yaz ayında 5500 bile alev alev oluyor.
Fan düzgün oturmamıştır havasız yerde kalıyor macun kalitesi her şey etkiler.
İstediği macunu sürsün. Stok fan 5500'den üstünü soğutamıyor. Yaz ayında 5500 bile alev alev oluyor.
O yüzden kendi sistemimde çift fanlı kule tipi sogutucu kullanıyorum R5 serisi 63'ü geçmiyor Intel'de ise 54'dü maksimum.
86 derece yine çok kötü bir sıcaklık değil, sadece Valorant oynuyorsan ve bütçen kısıtlıysa böyle kullanmaya devam edebilirsin. İşlemciye hiçbir zararı olmaz 7/24 86 derecede kullanmanın.
Hocam peki çift fanlının bir yönü varmı benim bildiğim önden havayı alır egzoz kısmına bakan 2. fanda atar.Gayet temiz hocam tek fanlı bile yeter çift fanlı render alanlar için çok daha önemli.
Hocam peki çift fanlının bir yönü var mı benim bildiğim önden havayı alır egzoz kısmına bakan 2. fanda atar.
Kendi 5700x3D işlemcimde kullandığım soğutucumu önerebilirim. Yük altında 60 derecelerde takılıyorum. Oldukça iyi bir F/P ürünüdür.
80 üstünü kim ve neden tavsiye etmiyor ki? İşlemciler 7/24 95 derece çalışacak şekilde tasarlandı zaten. Bu derecede çalışmasının işlemciye hiçbir zararı yoktur.Gayet temiz hocam tek fanlı bile yeter çift fanlı render alanlar için çok daha önemli.
80 üstünü yine çok tavsiye etmiyoruz her işlemci kalitesi bir olmuyor bütçesi yoksa BIOS'tan az da olsa fan ayarlarını yükseltse kendine iyilik yapmış olur.
80 üstünü kim ve neden tavsiye etmiyor ki? İşlemciler 7/24 95 derece çalışacak şekilde tasarlandı zaten. Bu derecede çalışmasının işlemciye hiçbir zararı yoktur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.