Darboğaz yapar dostum. O işlemciyle o ekran kartı optimum sistem değiller. İşlemcini ileride arttırırsan 4070 Ti gibi kartın gerçek gücünü kullanırsın. Şu anda öyle aşırıda üzmez. Ama sen yapmaz diyen iş bilmezlere bakma, her türlü yapar.
Darboğaz çözünürlük düşükken olan bir şey, yani ekran kartına yük binmediğinde. Sen gidip o oyunları 2K, her şey açık oynarsan 4070 Ti'nin hakkını vereceği gibi, sıkıntı olmaz.
2K Ultra ayalarda oynayacağım RDR2 Hogwarts Last of Us gibi oyunları.
Valorant başka bir dünya, o işlemci oyunu, yani ekran kartı pek bir şey fark etmez. Diğerleri için ben yapmaz diyorum. Zaten yük ekran kartında olacak.
Ekran kartı için darboğaz nedir? Yüksek hızlı bir oyun işlemcisi, çok daha yavaş bütçe dostu bir ekran kartı ile eşleştiğinde, CPU, görevleri beklendiği tamamlamaya devam edecektir ancak yavaş GPU, her zaman yetişemeyecektir. CPU, grafik işlemci biriminin hızına göre çok fazla bilgi sağladığında GPU darboğazı oluşur.
Yani darboğaz ekran kartı zayıfsa ya da işlemciye yük binerse olur. Türkiye de bu genelde işlemci ve ekran kartının aynı seviyede olmaması anlamında kullanılıyor ama bu yanlış.
Güçlü ekran kartın varsa ve oyunu yüksek seviyede açarsan darboğaz olmaz.
Keşke optimum la darboğaz arasındaki farkı bilip de yazsaydın. Bir de gülme filan atıyorsun. Bilememek ayıp değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.