Ryzen 7 5700X sistem nasıl?

Letronth

Kilopat
Katılım
1 Eylül 2015
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
]Merhaba iyi sosyaller diliyorum. Bu sistemi ekran kartı harici yorumlar mısınız? Tek amacı çoklu işlem olup, overclock yapilabilip serin çalışması bilgisayarın. Bu durumları göz önünde bulundurarak ekran kartı harici genel bir yorum yapar mısınız? Çoklu işlem amaçlı aylarca açık kalacak bir bilgisayar için nasıl bir performans verir? Parçaların seçimi nasıl ve uzun ömürlü olur mu? Amacım kesinlikle oyun oynamak değil. Ekran kartını da şu anki bilgisayardaki RTX 2060 ile değiştireceğim zaten elime geçince. Teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • fb881d1f-8b90-484d-8ce4-30c676b3184e.jpg
    fb881d1f-8b90-484d-8ce4-30c676b3184e.jpg
    64,4 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda kullandığım sistemde rtx 2060 var ve onu ikinci bir sistem olarak kullanacağım ve bu aldığım gt 1030'u takacağım yeterli olacağı için. Sistem neden olmamış?

Aslında sormam hata çünkü sistem toplamayı oyun oynamaktan ibaret sanıyor forumdaki insanlar. Amacımı tam anlatamıyorum ve doğru anlaşılmıyorum bu yüzden. Cevap için teşekkürler yine de kolay gelsin.

Konu kilitlenebilir, teşekkür ederim tekrardan.
 
Son düzenleme:
Sistem neden olmamış? Çünkü;
1-kasada 600W güç kaynağı var diyor. Sen gidip 750W güç kaynağı almışsın ekstra.
2- RAM'i 1 X 16 almışsın, onu 2x8 alman lazım.
3- sıvı soğutucusu 360mm almışsın da o kasaya sığacak mı?
4- güç kaynağı 750W olması da anlamsız. Listedeki sistemin çekeceği güç 300watt ı geçmez.
 
Hepsine cevap veriyorum şimdi :D
1. Kasada 600W güç kaynağı yok sistemde toplarken "güç kaynağı yoktur" uyarısı verdi ki ben adamlara da mesaj atıp sordum.

2. RAM "2 adet" yazıyor solda biraz dikkatli bakmak lazım 2x16 3600MHz CL18 Kingston bilinen bir markanın bilinen güvenilir bir modeli.

3. Sıvı soğutucu kısmında evet ben de %100 emin değilim ancak uyum sorunu olduğunda haber ediyorlar toplama sırasında ancak zaten ben öne boruları aşağı bakacak şekilde takılmasını istiyorum işlemciyi soğutacağı için ekstradan. Bunun kanıtını kendin msi.com'dan bulabilirsin. Diğer parçalarımın kullanımı işlemci kadar fazla olmayacağı için öne takılıp ekran kartının biraz daha ısınmasını ancak işlemcinin daha fazla soğumasını yeğlerim. Sıvı soğucutunun performansı da belli araştırmak istersen.

4. Güç kaynağı ben overclock yapacağım ve RTX 2060 takacağım için + ileride upgradable bir sistem elde edebilmek için koydum. Yabancı kaynaklara bakarsan hiç kimse kıtı kıtına yetecek veya "bu yeter ya" denilen güç kaynağı önermiyor. Kararlar değişebiliyor, şu anda yaptığım şeyi bırakabilirim ve güç kaynağını değiştirmek zorunda kalmadan takarım sağlam bir ekran kartı yoluma devam ederim.

Yorumun için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
İşlemci ağırlıklı bir iş yapacaksın anlaşılan.
Fakat o kasaya o psu Serdar Dursun'a Ibrahimovic demek gibi.
Psu'dan kıs eğer başka yere koymayacaksan. 500'lük kafi.
Sıvı soğutma için ise kaliteli bir 240mm daha uygun olacaktır.

Dip Not: 2060 ile değiştirsen bile 500w yeterli. Daha ileriye dönük alıyorsan bilemem tabi
 
İşlemci ağırlıklı bir iş yapacaksın anlaşılan.
Fakat o kasaya o psu Serdar Dursun'a Ibrahimovic demek gibi.
Ayrıca amd işlemci çalışma mantığında 2x Ram hızı gözle görülür derecede arttırır.
16gb tek yerine 2x 8gb al ki değsin.
Psu'dan kıs eğer başka yere koymayacaksan. 500'lük kafi.
Bir yukaridaki yorumumu okursan ram konusunu bahsettim.

Yapacağım şey kesinlikle işlemci ağırlıklı ve şu anki bilgisayarımdan dolayı PSU olarak Cooler Master'a çok güveniyorum. Diğer parçalara da öyle.
 
Bir yukaridaki yorumumu okursan ram konusunu bahsettim.

Yapacağım şey kesinlikle işlemci ağırlıklı ve şu anki bilgisayarımdan dolayı PSU olarak Cooler Master'a çok güveniyorum. Diğer parçalara da öyle.

Evet dostum Ram 2 adeti sonradan gördüm kusura bakma.
32gb Ram biraz lüks olur sanki ama sen bilirsin elbette. Ne iş için istediğini söylemediğin için performans konusunda yardımcı olamıyoruz.
İşlemci ağırlıklı oyundan örnek verecek olursam 16gb Ram ile 32gb Ram arasındaki performans farkı 3-4 fps. Şu anlık lüks o yüzden.
Color master güvenilir marka evet. 240mm daha uygun ama bence. Sen bilirsin yinede.
 
İşlemci ağırlıklı bir iş yapacaksın anlaşılan.
Fakat o kasaya o PSU Serdar Dursun'a ıbrahimovic demek gibi.
PSU'dan kıs eğer başka yere koymayacaksan. 500'lük kafi.
Sıvı soğutma için ise kaliteli bir 240mm daha uygun olacaktır.

Dip not: 2060 ile değiştirsen bile 500W yeterli. Daha ileriye dönük alıyorsan bilemem tabii.

Çok teşekkür ederim değerli yorumun için. Sıvı soğutucu konusuna bakacağım adamlara öne takma konusunda yazdım boru aşağıya bakacak şekilde ama bakalım. Uyumsuzluk hissedersem 240mm olanını alıp klasik üste takarım zaten. Ama ne yalan söyleyeyim üste takasım da gelmiyor gerçekten yukarıdaki yorumda dediğim şeyden dolayı. Kaynak linkini aşağıya bırakıyorum. Diğer parçalarım şu an sahip olduğum bilgisayarda buz gibi ve tek ısınan parçam işlemci. Sıvı soğutucuyu öne takmak gerçekten büyük fark yaratıyor diye gördüm test videolarında da.


Evet dostum RAM 2 adeti sonradan gördüm kusura bakma.
32 GB RAM biraz lüks olur sanki ama sen bilirsin elbette. Ne iş için istediğini söylemediğin için performans konusunda yardımcı olamıyoruz.
işlemci ağırlıklı oyundan örnek verecek olursam 16 GB RAM ile 32 GB RAM arasındaki performans farkı 3-4 FPS. Şu anlık lüks o yüzden.
Color Master güvenilir marka evet. 240mm daha uygun ama bence. Sen bilirsin yine de.

Estağfurullah ne demek yorumun için çok teşekkürler tekrardan. Şu an sahip olduğum bilgisayarda daha az yaptığım işte bile 32 GB'dan 20 GB kullanılıyor. Bu işi arttıracağım düşünülünce tüm RAM'i kullanırım muhtemelen. İşi arttırmamı kısıtlayan şey ise işlemci gücü yani 32 GB RAM fazlasıyla gerekli diye düşünüyorum.
 
Bir yukaridaki yorumumu okursan RAM konusunu bahsettim.

Yapacağım şey kesinlikle işlemci ağırlıklı ve şu anki bilgisayarımdan dolayı PSU olarak Cooler Master'a çok güveniyorum. Diğer parçalara da öyle.

Dostum bütçeyi 5 bin filan artırıp 2 kat güçlü sistem de toplayabilirsin.

Eğer böyle imkanın varsa kaçırma.


Yapacağın şey işlemci ağırlıklı ise, sana o işlemcinin 2 katı güçlü bir canavar sistem öneririm.
Bak bu sistemdeki işlemci, sendekinin 2 katı güçlü.
Güç kaynağı 750W ama sendeki Bronze, bu Gold sertifakalı.
Anakart, kasa ve RAM'ler hepsi güzel.
Soğutucu da güzel.

Burada tek yapman gereken şu,
Ekran kartını takmadan kutusunda yolluyorlar zaten.
Onu gelince satacaksın direkt piyasa değeri 14bin.
Hadi 13'e versen.
Sistem 33299 -13000= 20299'a geliyor sana.
3000'e de ekran kartı ve RAM'leri 32'ye tamamlarsın.

23300'e bu sistemi en az 2'ye katlayan bir sistem alabiliyorsun.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı