Ryzen 7 5700X sistemde GPU kullanımı aniden düşüyor ve CPU kullanımı yükseliyor

random000

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Birkaç gün önce bir masaüstü sistem satın aldım ve elime ulaştı. Ancak oyunlarda şöyle bir sorun ile karşılaştı: Oyunun ilk 5-10 dakikasında FPS'te hiçbir problem yok ve gayet olması gerektiği gibi akıcı bir şekilde oyun çalışmakta. Ancak daha sonrasında bir anda 5-10 saniyeliğine FPS inanılmaz düşüyor. 150-200 FPS'lerden 20-30 FPS'lere kadar düşüyor. MSI Afterburner'dan incelediğimde bu sahneler yaşandığında GPU kullanımı %99'lardan %30-40'lara, CPU kullanımı ise %20'lerden bir anda %70'lere fırlıyor.

Sistem özellikleri:

İşlemci:
AMD Ryzen 7 5700X 3.4GHZ 36MB AM4 65W
Anakart:
Biostar B550MH 4000Mhz OC S+V+GL DDR4 AM4 (mATX)
Ekran Kartı:
Inno3D RTX4060Ti Twin x2 OC 16GB 128Bit GDDR6 DLSS 3
RAM:
Kingston Fury Beast 16GB (2x8) 3200MHz CL16
Depolama M.2:
TwinMOS 1TB M.2 3600/3250 PCIe NVMe SSD NVMEGGBM2280
Kasa/Güç Kaynağı:
DarkFlash DK150 Black 650W 80+ Bronz 3x120mm Rainbow Mid. Tower Kasa

Olay esnasında herhangi bir ısınma olmamakta. GPU sıcaklığı 60 derecelerde, CPU ise 50 derecelerde gezmekte.
Gerekli BIOS güncellemelerini yaptım.
Ekran kartı sürücülerim güncel. Ve aynı zamanda anakart chipset güncellemelerini de yaptım.
Güç modu yüksek performansta. Neredeyse yapılması gereken her şeyi yaptım. Ancak bir çözüme kavuşamadım.

Sorunu daha önce yaşamış arkadaşlar ya da sorunun çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok memnun olurum.
Şimdiden gelen cevaplar için teşekkürler.

Son düzenleme:
Anlattıklarına göre darboğaz yaşıyorsun. Ama bu darboğaz işlemci ve ekran kartı arasında ki güç yetersizliği değil de, donanımsal bir problem sebebiyle olabilir. Yani donanımlarda bir hasar, uyumsuzluk ya da arıza olabilir.

donanımsaldan kastımız darbe vs. falan mı almış olabilir? Darbe olsa hiç çalışmaz gibime geliyor. Çünkü ara ara olan bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…